Orbán: Az elszámoltatás megtizedeli az MSZP-t

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke interjút adott a köztévé Ma reggel című műsorának, amely lényegesen többet felfedett a Fidesz választási programjából, mint amennyi eddig abból napvilágra került. Az alábbiakban a különböző témafelvetésekre adott válaszát közöljük.

Választás: április 11-ig a középerők nek, a jobboldalnak nem szabad mással foglalkoznia, mint a választások megnyerésével. A legnagyobb veszély a „szavazatok megosztása" a Fidesz és a radikális jobboldal között, mert „mit tud elintézni egy olyan párt, amely legjobb esetben 10-15 százalékos támogatást tud összegyűjteni? A Jobbikra szavazni elvesztegetett voks". Sem az MSZP-vel, sem a Jobbikkal nem fognak együttműködni.

Nyugdíj: Orbán „lényegében egyetért" azzal a kormányállásponttal, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntartható, „el lehet menni vele" még legalább 30 évig, nem szükséges más modell.

Gazdaság: A következő kormánynak szigorú költségvetési politikát kell folytatnia, és első dolga egy pontos átadás-átvétel elkészítése lesz. „A mai hiány köszönő viszonyban sincs a realitásokkal. A költségvetés egy olyan papír, amely lassan annyit sem ér, mint amire ráírták."

Pedagóguselbocsátás: Sió László pedagóguselbocsátásokkal kapcsolatos „ügyét" Orbán "nem követte". De - tette hozzá - az alkalmatlanokat minden szakmában el szokták bocsátani. (Vagyis: minden valószínűség szerint, az erre vonatkozó kommunikációs cáfolatok ellenére a Fidesz bevezetné a tanárminősítő rendszert - a szerk.)

Elszámoltatás: A törvényesség keretein belül elszámoltatás lesz. „Ez meg fogja tizedelni a szocialistákat, mert láthatóan az ő érdekkörükből kerülnek ki azok, akik viszszaéltek a hatalommal az elmúlt néhány évben."

Tubesi radar: „Le kell ülnünk a NATO-val, és kell találnunk egy másik helyet."

Közmédiumok összevonása: „Volna ennek bármilyen értelme? Nem hajt ebben az ügyben a tatár bennünket."

„Zöldbank": A Hír TV Rájátszás műsorában jelentette be Orbán, hogy a Fidesz kormányra kerülve „zöldbankot" hoz létre a panellakások felújítására és energiatakarékos fűtésre átállítására, hogy az az érintett lakóknak egyetlen fillérjébe se kerüljön.

Orbán az MTV kamerája előtt
Budapest, 2009. október 2. Egy kamera monitorján látható, amint Orbán Viktor, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség elnöke interjút ad a Ma reggel című műsorban a Magyar Televízió (MTV) stúdiójában. MTI Fotó: Beliczay László
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.