Szélsőjobbos agymenések kavalkádja

Tudták önök, hogy a cionisták még az időjárást is fegyverként használják az emberiség ellen? Képtelenség olyan zagyvaságot kitalálni, aminek a szélsőjobb valamelyik szögletében ne adnának hitelt. Feltéve, hogy összeesküvésekről, zsidókról vagy ügynökökről van szó.

A hazai szélsőjobboldal nagypapája, az antiszemitizmusban megőszült Csurka István nagyjából tavaly ilyenkor jutott el a felismerésig, hogy Morvai Krisztina „egy zsidó nő”, a Jobbik pedig a „magyar zsidóság új rejtekpártja”, amelynek fenntartója a „magyar nemzetbiztonság”. Aztán csiszolgatta még egy kicsit, majd részleteiben is kibontotta koncepcióját.

Morvai Krisztina egy jobbikos gyűlésen
Morvai Krisztina egy jobbikos gyűlésen

Fejtegetése szerint a „Moszad magyarországi megszálló központja” nem akarja hatalomban tartani az MSZP-t, mint ahogyan az SZDSZ-t sem kívánja feltámasztani. A „zsidó uralom és megszállás érdekében” most „új, ütőképes proletárpártra” van szükség. Ez lenne a Jobbik. „A proletárpárt célja hathatósan közreműködni a nemzeti kibontakozás, a magyar megmaradás megakadályozásában” – engedte szabadjára a fantáziáját Csurka. Megállapítása azért is pikáns, mert pártja, a MIÉP, néhány éve még a Jobbikkal szövetségben indult a választáson.

A MIÉP persze lejárt lemez, de a zsidókkal kapcsolatos összeesküvés-elméletekre mind élénkebb kereslet mutatkozik a szélsőjobbos portálokon. Örökzöld téma például, hogy izraeli betelepülési hullám várható Magyarországon. A több hungarista honlapon olvasható „megbízható információk” szerint a betelepülések miatt idehaza kétmillió embert kell megölni az egészségügyön keresztül. Ha esetleg valaki nem vette volna észre: az OEP asszisztálásával az orvosok már hónapokkal ezelőtt nekiláttak a megvalósításnak.

Továbbá: a zsidók „furkósbotnak használják a dologtalan, szapora és agresszív cigányokat a magyarság életösztönének letörésére”. De ez mind semmi ahhoz képest, hogy az időjárási anomáliákért és a klímaváltozásért is a zsidók a felelősek. Mert az üvegházeffektus egy „jó nagy humbug”. Tulajdonképpen az történik, hogy a „cionista világelit” vazallusai – az Egyesült Államok és például a németek – különös vegyszereket permetező repülőgépeket vetnek be: ezzel szabályosan megőrjítik az időjárást, amit ily módon fegyverként fordítanak az emberiség ellen.

Ja, és a „majdani világkormány” megbízásából kicsi, zsebben elhelyezhető sprayvel fújják a vírusokat a kiszemelt áldozatokra, akik így vírusgazdákként funkcionálnak.

Megjegyzendő: nem a fórumok hozzászólásaiból, hanem felvállalt írásművekből idéztünk. A bődületesen primitív zsidózás és a romák elleni folyamatos uszítás mellett a szélsőjobbos konglomerátumban nagy népszerűségnek örvendenek az árulók felkutatásával foglalkozó híradások is. Feltételezhető – sőt remélhető és elvárható –, hogy a titkosszolgálat valóban beépített embereket a szélsőséges mozgalmakba, az ügynökök utáni hajsza azonban minden képzeletet felülmúl.

Az utcai harcok két vezéregyéniségéről, Budaházy Györgyről és Toroczkai Lászlóról is sokfelé terjesztik, hogy besúgó. Budaházyról speciel újabban kevésbé: jót tett a renoméjának, hogy lecsukták. Toroczkait pedig nem kisebb személyiség, mint Domokos Endre János, a hungarista Pax Hungarica Mozgalom, a feloszlatott Vér és Becsület utódjának vezetője is védelmébe vette egyik nyilatkozatában: „én óvatosabban dobálóznék az ilyen vádakkal. Lacit már elég régen ismerem, művelt, értelmes krapek, és megvan rá a képessége, hogy hatással legyen az emberekre.”

Annak eldöntésében, hogy ki vált méltatlanná a náci-nyilas eszméket sem megvető „nemzeti radikalizmushoz”, a Kuruc.info elnevezésű rasszista gyűlöletportál jár az élen. A Tomcat néven ismert bloggert egy idő óta már csak Spiclicatként emlegetik, de diszkvalifikálta magát Kovács Géza, a Magyar Önvédelmi Mozgalom egyik habzó szájú vezetője is. A Kucu becenévre hallgató Kovács a rendszerváltás előtt tisztázatlan kapcsolatot ápolt a III/III-mal, s utólag már hiába bizonygatta, hogy soha senkiről nem jelentett.

Bizonyos körökben Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, a Magyar Gárdát létrehozó egyesület alapító tagja is kegyvesztett lett – miután elpártolt a Jobbiktól.

A Kuruc.info nemrégiben arra szólította fel olvasóit, hogy ne vásároljanak a „nézeteit alsógatyaként váltogató” Bencsik üzleti érdekeltségéhez tartozó könyvesboltokban. Ifjabb Hegedűs Lóránt, a Jobbik mellett kampányoló református lelkész korábban a Magyar Demokratával szemben hirdetett bojkottot.

Nemkívánatos személlyé vált a Civil Jogász Bizottságban feltűnt Szöőr Anna is, aki egyik – történetesen a Magyar Demokratában megjelent – interjújában keményen bírálta a Jobbikot, és kilépett az általa macsónak minősített pártból.

Erre föl nagy hirtelen kiderítették róla, hogy sértődött karrierista, ideggyenge, és önértékelési zavarokkal küzd.

Hasonlóan járt Posta Imre, a Köztársasági Őrezred volt pszichológusa is. Amikor kinyilvánította, hogy „antiszemitának lenni nem lehetősége, hanem kötelessége a magyarnak”, még nem volt vele semmi gond, tökéletesen megfelelt elvbarátai igényeinek. Ám később a Jobbikot is kikezdte, mondván, hogy „egyre több zsidó lebzsel” a párt vezérkara körül. A Kuruc.info válaszul Posta Imre szarkavaró lett címmel, fájó szívvel tudatta, hogy a „nemzeti tábor elvesztette” őt.

Közben az egyik rivális nemzetiszocialista csoport honlapján közölt publicisztika „zsidó értékű nemzeti bulvárportálnak” nevezi a Kuruc.infót…

Szóval teljes az őrület. Jó lenne nevetni az egészen, de nem lehet: Magyarországon létezik egy olyan, a Horthy-kultusztól a jéghideg fajelméletig terjedő, sokféle irányzatot felvonultató szélsőjobboldal, amelynek egyik nyúlványa az uniós választáson majdnem tizenöt százalékot ért el – és több mint négyszázezer szavazatot szerzett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.