Semjén: „A magyar állam nem Brüssz­elnek­vagy­az­IMF-nek­felelős”

Ha a Fidesz és a KDNP kormányra kerül, „ki kell rúgni azokat ­a­ korrupt­ figurákat”,­ akik­ szabotálják az igazságszolgáltatást, az elszámoltatást. A KDNP elnöke szerint „az igazságtételhez, az erkölcsi rend helyreállításához kellene a Fidesz-kormánynak­ a­ kétharmad”.­

Semjén Zsolt szerint azért kell a kétharmad a Fidesznek és a KDNP-nek a választások után, mert ma az egyik legnagyobb probléma az, hogy bizonyos bűnüldöző szervek láthatóan szabotálják az igazságszolgáltatást, a törvények végrehajtását.

– Ezért kell olyan belügy- és igazságügy-miniszter, aki végrehajtja a törvényeket, nem pedig elszabotálja – mondta a KDNP elnöke a Hír Tv-ben. Azt ígérte, ha a Fidesz és a KDNP kormányra kerül, átalakítja a törvényeket, hogy az igazságszolgáltatás működhessen. „Ki kell rúgni azokat a korrupt figurákat, akik szabotálják az igazságszolgáltatás működését.”

Csermely Péter műsorvezető felvetésére, hogy „azért valami nagy baj lehet a rendszerváltozáskor kialakult közjogi szerkezettel, ha arra lehetőséget adott, hogy egy üzleti-titkosszolgálati, maffiózókból álló, szűk csoport belülről átvegye a hatalmat egy demokráciában, és meg is tartsa”, úgy reagált: az alkotmányosság a szó justitiai értelmében nem működik. Ha a jogállamiság nem csak papíralapon létezne, az országot vezető figurák „nem a parlamentben ülnének, hanem egészen máshol”, jegyezte meg. Az ország eladósítása kapcsán Csermely megjegyezte: ha valaki ezt cégvezetőként teszi, már börtönben ül. Mivel a szocialisták ezt politikusokként tették, „ott fognak röhögni az ellenzéki padsorokban néhány hónap múlva”. Semjén úgy reagált: azért is kell a Fidesznek és a KDNP-nek a kétharmad, hogy fel tudják függesz teni az érintettek mentelmi jogát.

Azt mondta: „a nemzet elveszítette szuverenitását saját országa fölött számos kérdésben”. Magyarország olyan beteg, amelynek mindkét ütőere el van vágva, és spriccel a vér: az egyikből a horribilis államadósság, a másikból „az a hihetetlen pénz, amit a multik profitként s egyéb leleményes módon kivisznek az országból”. A felvett hiteleket beletették a külföldi bankokba, akik azt az anyacégükhöz kivitték azzal az ideológiával, hogy ezek a bankok majd hiteleznek a magyar vállalkozóknak, s ez segít a magyar gazdaság növekedésében. De ezek a bankok nem hiteleznek, mindenfélét kitaláltak, hogy ne kelljen – állította. Szerinte a törvényeket úgy kell átalakítani, hogy a magyar emberek életminőségét javítsa. – Nem a multinacionális cégeket és a bankokat kell helyzetbe hozni. A magyar állam nem Brüsszelnek, nem az IMF-nek kell hogy felelős legyen, hanem „a magyar nemzetnek egyetemesen”.

Semjén Zsolt: Ha a jogállamiság nem csak papíralapon létezne, az országot vezető figurák „nem a parlamentben ülnének, hanem egészen máshol”.
Semjén Zsolt: Ha a jogállamiság nem csak papíralapon létezne, az országot vezető figurák „nem a parlamentben ülnének, hanem egészen máshol”.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.