Ma megegyezhetnek a BKV pénzéről

Antikorrupciós intézkedésektől teszi függővé a BKV támogatását a kormány.

Ma délelőtt újra találkozik Bajnai Gordon miniszterelnök és Demszky Gábor főpolgármester, hogy a BKV rendbetételéről tárgyaljanak. Az egyeztetésen ott lesz Horváth Csaba budapesti kormánybiztos is.

Tegnap a Népszava arról írt, hogy a közlekedési vállalat huszonhárommilliárd forintos támogatást kaphat, nem hitelként, hanem a költségvetés terhére. Laptársunk azt írta, az ehhez kapcsolódó kormánygaranciák közt egy etikai kódex kidolgozása, valamint a szakszervezetekkel kötött és év végén lejáró kollektív szerződés átdolgozása is szerepel.

A Népszabadság megbízható forrásokból származó értesülései szerint végleges megállapodás még nincs. Ezt támasztja alá, hogy úgy tudjuk: a kormány képviselői (Oszkó Péter pénzügyminiszter és Horváth Csaba) tegnap levélben tájékoztatta Demszkyt a támogatás kritériumainak felsorolásával. Ennek egyik fajsúlyos tétele az antikorrupciós intézkedések átvezetése a BKV szervezeti és működési szabályzatán.

Úgy tudjuk, a valóban közel húszmilliárdos összeget három részletben kaphatja meg a vállalat, az egyik tétel a BKV meglévő hiteléhez kapcsolódó állami garancia meghosszabbítása lehet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.