Éjféltől rádiócsere

Csütörtökön nulla órakor megszólalnak az új kereskedelmi rádiók, a Neo FM és a Klassz FM. A Sláger és a Danubius ma sugároz utoljára országos frekvencián. Utóbbi utolsó száma az LGT-től a Szól a rádió lesz.

Tegnap kiadta a két új országos kereskedelmi adó, a Neo és a Klassz FM rádióengedélyét a Nemzeti Hírközlési Hatóság, így november 19-én éjféltől ők sugározhatnak a Sláger, illetve a Danubius Rádió eddigi helyén. Utóbbi búcsúműsort ad ma. Elsősorban a műsorvezetők köszönnek el, de a rádió munkatársai és partnerei is elmondják, mit jelentett számukra a Danubius. Az utolsó órában, tehát szerda éjjel tizenegy óra és éjfél között csak olyan dalok szólnak majd, amelyeknek témája a rádió, a rádiózás; az utolsó szám az LGT "Szól a rádió" című dala lesz - mondta Földes Ádám, a rádió vezérigazgatója. A hogyan továbbra még nem tudott választ adni: annyi bizonyos, hogy a rádió portálján elérhetőek lesznek internetes rádióként, a zenei világ megőrzésével, de korántsem a mostani műsorszerkezetben. A Slágertől nem kaptunk információt arra, milyen műsort sugároznak az utolsó napon. Boros Lajos az Origónak úgy nyilatkozott: szerda este búcsúzásként minden műsorvezető küld egy dalt a hallgatóknak. Ő a Beatlestől a Hello Goodbye című számot választotta.

Meglehet, korántsem a mai lesz az utolsó éterben töltött napja a Slágernek. Unformációink szerint előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Budapesten és környékén fogható Roxy Rádióval. Médiapiaci forrásaink szerint jó esélye van, hogy ezen a frekvencián folytatja tovább a Sláger.

Az új rádiók közben készülnek a kezdésre. A Sláger helyére lépő Neo FM-et képviselő Kádár Tamás vezérigazgató elmondta: éjfél után tíz másodperccel kezdik adásukat csütörtökön, ennyi idő kell az átállásra a műsorszóró Antenna Hungáriának. A Neo reggeli műsorsávja még nem alakult ki: egyelőre gyártott műsorokat és zenét adnak majd - mondta Kádár Tamás. Kérdésünkre, hogy ez érthető-e úgy, hogy még nem dőlt el, át tudják-e csábítani a Boros-Bochkor párost a Slágertől, annyit válaszolt: a reggeli sávról egyelőre tárgyalnak. Figyelemre méltó, hogy este nyolc és tíz óra között az Álláspont című, civil-közszolgálati műsor jelentkezik.

A Danubius helyén induló Klassz FM terveiről egyelőre nem kaptunk információt.

Rajongók fényképezik Sebestyén Balázst, Vadon Jánost és Rákóczi Ferencet , miután véget ért az utolsó, általuk vezetett reggeli adás a Danubius rádióban
Budapest, 2009. november 18. Rajongók fényképezik Sebestyén Balázst, Vadon Jánost és Rákóczi Ferencet (b-j), miután véget ért az utolsó, általuk vezetett reggeli adás a Danubius rádióban. Éjfélkor - tizenkét év után – búcsúzik a két országos kereskedelmi rádió; 2009. november 19-től a Sláger frekvenciáján a Neo FM, a Danubiusén a Class FM jelentkezik. MTI Fotó: Mohai Balázs
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.