MSZP-hez köthető cég miatt tett feljelentést a BKV

Újabb két cég ügyében tett feljelentést a BKV; a vállalat lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a belső vizsgálat alapján a Gardien 2003 Bt.-nek és a Citynet Kft.-nek teljesített kifizetésekkel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja merült fel.

Székelyné Pásztor Erzsébet kommunikációs igazgató lapunknak azt mondta: 2007-ben összesen csaknem bruttó 2,5 millió forintot fizetett ki a BKV a két cégnek kommunikációs tanácsadásért, de sem az erről kötött szerződésnek, sem más erről szóló dokumentumnak nem bukkantak nyomára, csak a számlákra és az ezek kifizetéséről szóló utasításra. A cégnyilvántartási adatok szerint a Gardien 2003 Bt.-t 2003 nyarán alapították, negyvenezer forinttal, fő profilja megbízás alapján biztosítást, nyugdíjalapot kiegészítő tevékenység, de emellett cipő-nagykereskedéssel és hírügynökségi tevékenységgel is foglalkozik.

A cég vezetője egy romániai, nagykárolyi lakcímű asszony, a kézbesítési megbízott egy rábapatonai illetőségű férfi.

Az érdi székhelyű, 1998-ban alapított Citynet Kft.-t 2002-ig Varga Tamás, az MSZP informatikai igazgatója vezette, utódja barátja, Szakos Szabolcs lett, aki jelenleg is a társaság vezető tisztségviselője. A cég neve előkerült a 2006-os kampányban: a Fidesz azzal vádolta az MSZP-t, hogy az ellenzéki párt szervereiről kampányanyagokat töltöttek le, ehhez pedig a céghez tartozó számítástechnikai eszközöket használták. A Citynet nyújtotta be elsőként kérelmét a magyarcharta.hu domainnév igénylésére, röviddel azután, hogy Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő tavaly nyáron életre hívta a mozgalmat.

A Citynet illetékeseit nem sikerült megszólaltatnunk, jövő hétfőre ígértek tájékoztatást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.