Tovább harcolhat a 'zsidó nagytőke' ellen Molnár

Semmilyen retorzió nem érte a Fidesz részéről Molnár Oszkárt, aki egy múlt héten napvilágot látott televíziós interjúban a "zsidó nagytőkéről" értekezett. Orbán Viktor hárított. Szerinte az edelényiek döntenek arról, hogy Molnár 2010-ben a Fidesz képviselőjelöltje lesz-e.

Navracsics Tibor tegnap ígéretéhez híven "elbeszélgetett" Molnár Oszkárral. Az edelényi polgármesterről ugyanis megjelent egy felvétel, amelyen a helyi tévének azt mondta: "szeretem Magyarországot, szeretem a magyar embereket, és előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik, a zsidó nagytőkével szemben, ami be akarja kebelezni az egész világot, és főleg Magyarországot". (Molnár egy képviselő-testületi ülésen pedig arról beszélt, hogy a cigány többségű településeken a terhes nők szándékosan kárt tesznek magzatukban. A melegek kapcsán azt mondta, "a börtönben megtudja Szetey Gábor, milyen az, amikor a melegek házasságot kötnek".)

Az "elbeszélgetés" után Molnár Oszkár azt mondta: semmilyen retorzió nem követi kijelentéseit. Kérdésünkre visszautasította, hogy "zsidózott" volna. - Nem általánosságban beszéltem. Arra a nyilatkozatra utaltam, melyet Simon Perez 2007. október 10-én Tel-Avivban, a Kereskedelmi Irodák évzáró rendezvényén tett. Arra, hogy Izrael már olyan gazdasági potenciállal rendelkezik, hogy felvásárolhatná Magyarországot is - mondta, hozzátéve: minden tisztességes befektetőt szívesen lát, "legyen zsidó, kínai vagy maláj". Arra, hogy mégis milyen tisztességtelen felvásárlásra gondol, egy szóval válaszolt: "Sukoró".

- A tisztességes befektetni szándékozókat szívesen fogadjuk, de a tisztességtelen nagytőkések ellen, mint például Joav Blum, mindig fel fogom emelni a hangomat - közölte. Kérdésünkre, hogy a nagy politikai vihart kavart nyilatkozatai után is ő lesz-e Edelényben a Fidesz képviselőjelöltje a választásokon, azt válaszolta, hogy igen.

A Navracsics-Molnár megbeszélésről a fideszes helyettes szóvivő, Cser-Palkovics András közölte: "a politikusok egyetértettek abban, hogy a politikában tűrhetetlen az antiszemitizmus, a kirekesztés, az erőszak és a hazugság minden formája". Kóka János SZDSZ-es frakcióvezető reagálása szerint nyitva maradt a kérdés, hogy megtűri-e soraiban a Fidesz azt a képviselőt, aki "nyíltan zsidózik, cigányozik, buzizik". Az MSZP is figyelmeztette a Fideszt: egy demokratikus párt számára vállalhatatlanok Molnár Oszkár mondatai.

Orbán Viktor tegnapi sajtótájékoztatóján már előre elhárította a polgármesterre vonatkozó érdeklődést, mondván: ha egy-egy képviselő mondataival kapcsolatban az újságíróknak kérdésük van, forduljanak bátran a mondatgazdához. Arra a kérdésre, hogy a Molnár által elmondottak antiszemita tartalmúak-e, s ezek után lehet-e a Fidesz képviselőjelöltje, Orbán közölte: "a Fidesz a törvényes rend és a jog pártja, mi az emberi jogokat tiszteletben tartjuk, minden közösséget megbecsülünk, amely Magyarországon él, minden közösséghez tartozó magyar polgárt a tettei alapján ítélünk meg, és nem a származása szerint. Minden magyar állampolgár számíthat a Fidesz védelmére, ha úgy érzi, hogy a neki kijáró megbecsülést nem kapta volna meg".

Orbán megvárja, hogy mit mondanak az edelényiek, és utána alakítja ki az álláspontját arról, hogy Molnár lesz-e a párt képviselőjelöltje. "Sokan gondolják azt, hogy a Fideszben úgy lehet képviselőjelöltnek lenni, hogy eljönnek Felcsútra, és megállapodnak velem. Ebben van némi igazság, de nem ez a teljes igazság. Ez demokratikus párt, jelöltté úgy lehet válni, hogy a választókerületben élő fideszeseknek kell támogatniuk. Ahogy ez a támogatás megvan, akkor következem csak én".

Molnár Oszkár (hátul) a parlament plenáris ülésén
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.