Egy év alatt ötöt öregszik a háló

Az internet mindent visz manapság. A Mozdulatlanság végzetes - hirdeti az idei Internet Hungary konferencia, és a Club Tihanyban ma és holnap ezerkétszáz netszakértő gyúrja egymást. Ahogy mondják: idejön mindenki, akire kíváncsiak a többiek. A világháló harsogja, de a nyomtatott lapok maguk is visszhangozzák, hogy eljött a váltás ideje: a korszerű média átveszi a hatalmat.

S nemcsak a nyomdából kikerülő információk helyére pályázik, de pályázik a rádiók és televíziók helyére is. Kérdés persze, hogy nem ők hódítják-e meg a hálót.

A világháló beláthatatlan, ennek megfelelően a konferencia programja sem tekinthető könnyen végig. Senki sem lehet ott egyszerre mindenütt.

Ma például arról is szó lesz, hogy nincs politika social media nélkül. A közösségi oldalak befolyásolják a nézeteket, a politikai marketing bevette a hálót: Obama az első "a világhálón megválasztott" elnök.

A holnap kérdése pedig: Létezik-e két Magyarország? Van-e más, mint a sajtó által bemutatott ország? De vajon a bloggerek rajzolta kép alapvetően különbözik-e? Egyformát gondolnak-e erről olyan különböző orgánumok, mint a Heti Válasz (Borókai Gábor), az Index (Bodoky Tamás), a Népszabadság (Tamás Ervin) vagy az Origo (Nádori Péter)?

És még valami: még meg sem szoktuk és már lehet, hogy elévült a blog? Az új gyűjtőhelyek már átstrukturálják, amit éppen csak elfogadtunk?

Ahogy mondják, az internet fejlődésének egy éve "kutyaév"-nek számít, azaz egy év alatt a világháló öt-hat évet öregszik. Már csak a jövőről érdemes beszélni.

Tesztközönség
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.