Mercedes-tagozat Kecskeméten

Két német kisiskolás gyerekkel kezdi meg a működését hétfőtől a Mercedes-tagozat Kecskeméten, a Vásárhelyi Pál Általános Iskolában. Azok a német gyerekek tanulnak itt, akiknek szülei a Mercedes-beruházáson dolgoznak.

Az első diákok - egy harmadik és egy ötödik osztályos gyerek - kezdik meg a tanévet a városban. Szüleik a gyár munkavállalói állományának a kiválasztását készítik majd elő.

Jövőre a tanulói létszám jelentősen bővül, szeptembertől várhatóan több mint félszáz német diák csatlakozik a tagozathoz. A kecskeméti iskolát, valamint a német nyelvű oktatást biztosító intézményt a Mercedes AG választotta ki. A német nyelvű szaktanárok, valamint a tárgyi feltételek megteremtésének költségeit a gyár állja, az önkormányzat pedig vállalta, hogy az év végéig az iskola területén létrehoz egy külön épületszárnyat a gyerekek elhelyezésére. Az oktatást a bajai székhelyű Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány szervezi, és biztosítja, hogy a diákok a baden-württenbergi tanterv szerint tanulhassanak.

A családok bérelt ingatlanokban laknak a városban. A gyár azt tervezte, hogy egy lakóparkot is felépít a városban német dolgozói elhelyezésére, de a megvalósításról lemondtak, mert a családok nagy része csak 2012-ig, a gyár beindulásáig marad Magyarországon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.