Kövér szerint nem lesz előre hozott választás

Úgy tűnik, már Kövér László sem számol előre hozott választásokkal. A Fidesz választmányi elnöke a Hír TV egyik műsorában, a Péntek 8-ban arra a kérdésre, hogy lesznek-e idő előtti választások, azt válaszolta: "úgy látom, napok kérdése, és el fog dőlni, hogy már nem lesz mód kiírni a választásokat ebben az esztendőben". A műsorban egyébként úgy fogalmaz, "ha azt akarjuk, hogy valami más kezdődjön 2010 tavaszától, mint ami az előtte lévő nyolc esztendőben zajlott, ahhoz nem lesz elég egy kormányváltás, egy jó kormányzás".

- Mindenkinek egy kicsit másképp kell viszonyulnia a politikához, a saját személyes életéhez, a saját közösségéhez, mint ahogy azt az elmúlt húsz évben ezt tettük. Ezen áll vagy bukik Magyarország sikeres megítélése, nem mindössze egy Orbán Viktor által vezetett kormányon - mondta.

A számonkérés és a gyanús ügyek kivizsgálása kapcsán Kövér László úgy fogalmazott: a magyar jogállamiság hitelességének próbatétele is lesz, hogy ezek az eljárások milyen messzire jutnak. "Vegyük le egy kicsit a túl nagy felelősséget a politikusok válláról! Az, ami ma Magyarországon van, nem néhány száz vagy néhány ezer politikusnak a keze munkája. Nem azért alakult így, mert voltak ostoba vagy gazember politikusok kormányon vagy ellenzékben, hanem azért, mert mi magyarok - nem megegyezéses alapon persze - ide juttattuk a dolgokat".

A parlamenti szezon végén Navracsics Tibor is úgy nyilatkozott lapunknak: látszik, hogy a nyári időszakban, illetve a jövő évi költségvetésről szóló őszi szavazás előtt már nincs esély előre hozott választásokra. Ahhoz ugyanis össze kellene hívni a parlamentet, erre pedig a dolgok mostani állása szerint nem kerül sor. Arra pedig, hogy a költségvetésről szóló novemberi szavazás után lenne-e esélye, illetve értelme előre hozott választásról beszélni, a Fidesz frakcióvezetője azt válaszolta: ezt nem lehet ma még tudni, de elvi-matematikai esély még van rá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.