A cégbíróság nem találja az esztergomi polgármester kabinetfőnökét

A cégbíróság nem találja Kövér Szilárd feleségét, aki cégvezetőként jelentős mennyiségű APEH-tartozást halmozott föl. A hölgy az esztergomi polgármester kabinetfőnökeként dolgozik.

Július 25-ig várja a cégbíróság a bejelentéseket a súlyos köztartozást maga után hagyott nyomdák tulajdonosa, a MED 21 Ügynöki Kft.-vel kapcsolatban - derül ki a Cégközlöny június 25-i számából. A százmillió forint feletti APEH-tartozást felhalmozó nyomdacégek "gazdájának" bírósági törlését június 2-i végzésében kezdeményezte a bíróság, előtte azonban még nyitva áll az a lehetőség, hogy bárki bejelentse a székhelyéről eltűnt cég képviselőjének lakóhelyét, illetve a társasággal kapcsolatos követelését.

A végzést azt követően tették közzé, hogy lapunk nyilvánosságra hozta: a keresett cégvezető Bakos Erika, Meggyes Tamás esztergomi polgármester kabinetfőnöke, egyébként a Fidesz választmányi elnöke, Kövér László testvérének, Kövér Szilárdnak a felesége. Lapunk hiába kereste a cégnyilvántartás szerinti lakcímén - megtaláltuk azonban az esztergomi önkormányzatnál (Eltűnt nyomdagépek, futószalagon - Hová lett Kövér Szilárdék cége? - Népszabadság, 2009. június). Bakos Erika olvasta is cikkünket - derült ki a vele folytatott telefonbeszélgetésünk alkalmával, de további tájékoztatást nem akart adni. Azt mondta, majd később, máskor, személyesen, de időpontot nem adott.

Bakos Erika tehát egyfelől közfeladatot lát el Esztergomban, miközben - cégvezetőként - eltűnt a hatóságok elől. Kérdés az is, hogy vezető beosztású közszolga esetében nem összeférhetetlen-e a cégvezetői poszt, amit a MED 21 Kft.-n kívül egy másik cégben, a Brill Európa Ügynökség Kft.-ben is betölt.

A MED 21 Kft. ellen az APEH indított törvényességi eljárást az idén márciusban. Ugyanazon a napon, amikor felszámolták a tulajdonában álló Magyar Nyomdaügynökség Zrt.-t (korábbi nevein: Mahir Nyomda Rt., Zenith Nyomda Rt., Királyi Magyar Egyetemi Nyomda Rt.), amely hétszer szerepelt a százmillió forintot meghaladó adótartozással rendelkező cégek APEH-listáján.

Azt nem tudni, hogy a MED 21 adótartozása valójában mekkora - a cég 1999 óta nem nyújtott be mérleget, miközben új és újabb adós nyomdák, így a korábban ugyancsak több mint 100 milliós adótartozást felhalmozó, felszámolás alatt álló Arzenál Nyomdaipari Kft. tulajdonosa is lett (az Arzenál korábbi tulajdonos cégei közül négy a Kaya Ibrahim irataival dolgozó ismeretlen személynél végezte).

A MED 21 nem található meg székhelyén, az újpesti Istvántelki út 80-82.-ben, ahol évek óta üzletközpont áll.

Amit biztosan lehet tudni: a cégek vagyona eltűnt. S hogy hol vannak most az egykoron szórólapok, plakátok készítésére is használt nyomdagépek? Talán Bakos Erika sem tudja.

A cégbíróság nem találja Kövér Szilárd feleségét, aki cégvezetőként jelentős mennyiségű APEH-tartozást halmozott föl
cégbíróság
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.