Lassan elfogy az MDF

Kilépések sora indult az MDF-ben Budapesten. A VIII. kerületi szervezet elnöksége lemondott, tizenhatan ki is lépnek. Húszan a II. kerületben is távoztak és fogyóban a XII. kerületi szervezet is.

Gyökössy Dóra, aki 16 éven át a VIII. szervezet elnöke volt, azt mondta: nem volt almássysta, de már azt is elítélte, ahogy a CD-ügyet kezelte a pártvezetés. Bokros Lajos jelölése pedig elfogadhatatlan volt a számukra. E szervezet tagja volt egyébként Olajos Péter, a párt volt EP-képviselője és Pongrátz Tibor, a pártelnök közgazdasági tanácsadója. Ők már kiléptek, ahogyan Székely-Gyökössy Szabolcs volt frakcióigazgató is.

Gyökössy közölte: egyesületet alapítanak, de Lezsák Sándorékkal, a Nemzeti Fórummal, nem keresik a kapcsolatot.

Lemondott a főváros II. kerületében betöltött MDF-elnöki tisztségéről, és elhagyta a pártot Porkoláb Mátyás húsz párttársával együtt; a  politikus szerdai közleménye szerint a kilépések helyi és országos  szinten is folytatódni fognak.

Porkoláb Mátyás azzal indokolta döntését, hogy "az MDF a nemzet iránt elkötelezett keresztény-konzervatív pártból elv és  hagyományos értékek nélküli, meghatározhatatlan ideológiájú,  populista párttá vált".

A közlemény megfogalmazása szerint a volt tagok számára elfogadhatatlan a "törvénytelen eszközökkel" készült lehallgatások  felhasználása belső politikai küzdelemben, a kizárások és "egyéb, antidemokratikus működési módszerek, a manipulatív politizálás".

Porkoláb Mátyás azt írta, hogy az MDF vezetői miatt ma már nem  létezik a párt egykori értékközössége.

a XII. kerületben már a tagság 20 százaléka kilépett, illetve felfüggesztette tagságát. Thaisz Miklós szerint az MDF már nem is balra tolódik, Dávid Ibolya és Herényi Károly "gyakorlatilag együttműködik a szocialistákkal",

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.