Furcsa pártépítés a Fideszben

A helyi Fidesz-elnök távollétében 119 új tagot próbáltak beléptetni a párt szegedi szervezetébe annak tisztújítása előtt négy nappal. A választókerületi elnök szerint szabályos volt az akció, a régióelnök szerint nem.

Bodó Imre és Kalmár Ferenc választókerületi elnökök június 14-re összehívták a Fidesz szegedi szervezetének tagjait, hogy köszönetet mondjanak nekik az EP-választás kampányában végzett munkájukért. Meghívtak a szervezet ülésére olyan fiatalokat is, akik segédkeztek ugyan a kampányban, de nem tagjai a pártnak. Ezen a gyűlésen nem volt jelen Gyimesi László, a városi szervezet elnöke. Kalmár Ferenc tudósítónknak azt mondta: a június 14-i gyűlésen felmerült, hogy a szervezetben tagfelvételre is sort kellene keríteni. A jelenlévők ezzel egyetértettek, és ott helyben felvettek a korábban 400 tagú szervezetbe 119 aktivistát. Kalmár Ferenc szerint az eljárás törvényes és szabályos volt, annak ellenére, hogy a helyi elnök távollétében történt.

Közben azonban a korábbi tagoknak már kimentek a meghívók a június 18-án esedékes tisztújító gyűlésre. Gyimesi László helyi elnök a Fidesz országos etikai bizottságához fordult, és kifogásolta, hogy négy nappal korábban sok új tagot fölvettek a pártba - szerinte szabálytalanul. A tisztújító gyűlésen, június 18-án úgy 30-an megjelentek a négy nappal korábban felvett tagok közül, és részt akartak venni a választáson. Kerényi János, a Fidesz regionális igazgatója is jelen volt, és ő úgy foglalt állást: csak azok vehetnek részt a választáson, akik a tisztújító gyűlés meghívójának kiküldése idején is tagjai voltak a pártnak. A régi tagok így újraválasztották Gyimesi Lászlót és a korábbi vezetőséget. Kerényi János lapunknak azt nyilatkozta: a későbbiekben beléphetnek az új tagok, de a többi pártban lévő "zűrös események" hatására döntött úgy, hogy a meglepetésszerűen bekerült sok új tag ne vegyen részt a választáson.

A történteket a Fidesz etikai bizottsága vizsgálja.

A szegedma.hu nevű jobboldali weboldal kommentjei azzal vádolják Gyimesit és társait, hogy kiegyeztek Botka Lászlóval, sőt, Szeged szocialista polgármestere "megvette" az önkormányzati Fidesz-frakciót. A kommentelők egy része azzal fenyegetőzik, hogy a "puha" Fidesz helyett inkább átlépnek a Jobbikba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.