Névtelen levél a Heti Válaszban - Leleplezés vagy lejáratás?

A hírbe hozott szocialista politikusok szerint tudatos lejáratás az a névtelen levél, amit a Heti Válasz közölt csütörtökön.

Egy névtelen, az interneten olvasható levelet és egy azonosíthatatlan blog bejegyzését idézi csütörtökön megjelent számában a Heti Válasz, hozzátéve, hogy a témát a Reakció blog kezdte visszafejteni. A bizonytalan eredetű, már február óta elérhető írásokban többek között titkosszolgálati eszközök törvénytelen felhasználásával vádolnak meg kormánypárti politikusokat, elsősorban Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt és Szilvásy György korábbi titokminisztert.

Többek között az UD Zrt.-ügy kirobbantásának hátterét, a Mol orosz tulajdonosának motivációit, Szili Katalin pécsi indulásának rejtett okait taglalják. A Heti Válasz interpretációja szerint az írások tartalmának jelentős részét az élet később igazolta.

A hetilap a névtelen levelet Juhász Ferencnek, az MSZP volt alelnökének tulajdonítja. Juhász Ferenc a Népszabadság megkeresésére közölte: az interneten, majd - némi módosítással - a Heti Válaszban megjelent "írásmű provokáció, és csak a zavarkeltést szolgálja". A szocialista politikus kérdésünkre kijelentette, hogy a dokumentum szerzőjét "inkább a Fideszben, Demeter Ervin és Kövér László környezetében kell keresni", nem náluk.

Szilvásy György volt titokminiszter lapunkkal annyit közölt: az eredeti dokumentum valóban olyan, mintha a Fidesz "hozzáértői" írták volna, a Heti Válasz pedig saját dezinformációval és provokációval igyekezne azt forrásként a szocialistákra kenni. "Az alapmű hazugság. Néhány részinformációban vannak ugyan apró igazságelemek, de ezek semmiben sem alapozzák meg a vádaskodásokat. Aljas állítások ezek, amelyek nemcsak a szolgálatoknak, de az egész demokráciának ártanak" - fogalmazott Szilvásy.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.