16 milliárddal hízott a Magyar Építő, amióta Mészáros leendő veje a főnök

A „nulláról” egy év alatt 16 milliárdnyira hízott a Magyar Építő Zrt. az új elnök regnálása óta, akit mellesleg Mészáros Lőrinc leendő vejeként emlegetnek.
„Kényszerhelyzetben" vállalt megrendeléseket Pálffy Balázs, a Magyar Építő Zrt. élére tavaly került 29 éves bölcsész végzettségű fiatalember, aki mellesleg Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester lányának barátja.

A Magyar Építők szakportál által készített interjúból kiderült, hogy bár eddig „raklapnyi" cikk jelent meg az odakerülése óta hirtelen sikeressé vált cég mostani vezetőjéről, ám – mint az interjúalany kijelenti – mindegyik az ő megkérdezése nélkül született. A mostani írásban a vezérigazgató kijelentette, nem a magánélete a fontos, hanem a munkája, és szeretné távol tartani egymástól a magánéletét és a cég mindennapjait.

A Mészáros Lőrinc családjához fűződő kapcsolatát feszegető kérdésre Pállfy nem cáfolta, hogy ő Mészáros leendő veje.

„Nagyon örülök, hogy végre beszélhetek erről, és annak is, hogy az interjú elején van erre lehetőségem. Szeretném tisztázni, hogy én ebben a cégben az igazgatóság elnökeként szerepelek, és a vállalat szempontjából nem a magánéletem, hanem az elvégzett munkám a fontos. Hangsúlyozom, hogy szeretném távol tartani egymástól a magánéletemet és a cég mindennapjait, nem akarom, hogy a kettőt összemossák. Szerintem senki másnak sem esne jól, ha az üzleti életét és a szeretteihez fűzött viszonyát összekevernék” – nyilatkozta Pálffy Balázs.

Elmondta azt is, a 128 éves cég odakerülése előtt a százfős állományt sem tudta foglalkoztatni, ám az „előremenekülő taktika" segítségével elkezdték megnyerni a nagyobb munkákat. Ezek között a legismertebb a Mátyás-templom és a Szépművészeti Múzeum felújítása. Ez utóbbi mellett a legnagyobb értékű munka a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendőrtiszti kollégiumának építése és a Magyar Nemzeti Bank két ingatlanjának, egyebek mellett a Lónyai-villának a felújítása, de a Mátyás-templommal szemközti Óvárosháza felújítására is beadták ajánlatukat. A nulláról egy év alatt 16 milliárdnyira hízott megrendelési állomány (és azért vélhetően a családi háttér) birtokában Pálffy Balázs nyugodtan mondhatja: az általa vezetett cég kezd egykori fényére emlékeztetni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.