12 tanár hagyta ott az iskolát a fideszes igazgató miatt

A harminc éve működő tatabányai Bárdos László Gimnáziumban tavaly ősz óta tizenkét pedagógus hagyta ott állását. Volt, aki Budapestre, volt aki egy kistelepülés általános iskolájába helyeztette át magát, más pedig a Bárdosban maradt, tanulószobáztat.
A helyzet tavaly fajult el, mikor a nyári szünet kellős közepén diákok és szülők vonultak az utcára, mert a gimnázium élére a tantestület és a diákönkormányzat véleményével ellentétben a köznevelési államtitkár az eddigi igazgatót, a tatabányai képviselő-testület Fidesz–KDNP-s képviselőjét, Pleier Tamást nevezte ki újabb öt évre.

A Kemma.hu most több kilépett pedagógust is megszólaltatott. Varga Istvánné huszonnyolc éven át volt az intézmény igazgató-helyettese, azt mondja, mindene az iskola, és nagyon sajnálja, hogy most úgy kell átlépnie az intézmény küszöbét, mintha idegen helyre jönne.

– Tavaly decemberben járt le az ötéves megbízatásom. Az igazgató nem hosszabbította meg a mandátumomat, hanem meghirdette a posztomat – mondta Varga Istvánné. Megpályáztam a jelenlegi állásomat, és egyedüli jelentkező voltam a saját helyemre. A KLIK 2015. június 30-ig megbízott igazgató-helyettesnek, mialatt beérkezett egy pályázat, amit Pleier Tamás természetesen azonnal elfogadott, így hát mennem kellett. Ma ott tartunk, fél évvel a nyugdíj előtt, hogy tanulószobáztatnom kell a Bárdosban.

Pleier Tamás igazgató magánéleti és szakmai okokkal indokolta a személyi változásokat. Azt mondta, a megüresedett álláshelyek betöltése zökkenőmentes volt, a tanévet zavartalanul el tudták kezdeni.

A lap szerint a városban elterjedt a hír, hogy egy egyházi fenntartású középiskola kialakítása van tervben, és nincs annyi középiskolás, ami eltartana három gimnáziumot, ezért egy (a híresztelések szerint a Bárdos) a jelenlegi kettőből feleslegessé válik. Pleier ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta, azt viszont hozzátette: senki nem gondolhatja komolyan, hogy bárkinek is szándéka lehet ellehetetleníteni a Bárdos működését.

Részletek a Kemma.hu-n >>>

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.