115 ezres órabérért telefonálnak és írnak a századvégesek

Egyedüli meghívottként simán megnyerte a Századvég Politikai Iskola és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium mintegy 800 milliós tenderét, amelyet szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadásra, tanulmánykészítésre és kiegészítő feladatokra írtak ki – írja az Átlátszó.hu.

A hirdetmény nélküli meghívásos közbeszerzési eljárásra egyedül a Századvég Politikai Iskola és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. alkotta konzorcium kapott meghívást december 15-én, így a győzelmük eleve garantált volt. A tendert kiíró tárca szerint azért csak őket hívták meg, mert más ezt a feladatot amúgy sem lett volna képes elvégezni.

A kormányhoz igen közel álló konzorciumnak a mintegy 800 milliós megbízás szerint telefonos közvélemény-kutatást kell végezni az Európai Unióban. Ezer-ezer uniós polgárt kell telefonon legalább 15 perces időkeretben kell kikérdezniük aktuális politikai, társadalmi, közéleti témákról. A beszélgetésekből országonkénti összefoglalókat kell készíteniük, valamint egy közös adatbázist.

Az Együtt a legújabb Századvég-megbízás érvénytelenítését és új pályázat kiírását követeli, ellenkező esetben feljelentést tesz – tudatta a Népszavához is eljuttatott közleményében a párt. Szerintük a Századvég kamutanácsok és kamutanulmányok előállításával foglalkozó fideszes pénzmosoda, amely az orbáni politika lényegét, a korrupciót valósítja meg.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.