Zöld futam a cityben

Negyedik alkalommal mérik össze tudásukat egyetemisták, amatőrök és profik saját építésű környezetbarát járműveikkel.
falseBoros Jenő / Népszabadság
 Zöld megoldásokkal szerelt kettő-, három- és négykerekű járművek versenyét rendezik szombaton Budapest belvárosában. A szeptember 20-i futamon ötven csapat napelemes autói, különleges prototípusai, átalakított szériaautói, elektromos sportautói és motorjai versenyeznek majd Budapest szívében, a Lánchíd pesti oldalán. Az immár nemzetközivé vált futam célja annak bemutatása, hogy a mérnökök találékonyságának köszönhetően már elérhető közelségbe került a fenntartható városi közlekedés. A seregszemlén parkoló Jövőnk Energiája Interaktív Kamion mellett lesznek járműiparhoz kapcsolódó fizikai és kémiai bemutatók. A gyermekfoglalkoztató sátorban a legkisebbek saját kezűleg tudnak újrahasznosított anyagokból járművet gyártani, közben pedig kerékpáros KRESZ-teszten próbálhatják ki tudásukat.

A magyar versenyzők mellett idén feltűnnek az európai istállók versenyzői is a IV. MVM Energia Futamon, de lesznek hazai hírességek is. A Famous Futamán többek között Kozmann György világbajnok, olimpiai bronzérmes kenus, Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Lepe, a Balkan Fanatik frontembere, Delov Jávor, a Random Trip alapítója, Szivák Zsolt, a Cloud 9+ énekese, Endi, a Hooligans együttes dobosa, Szekeres Adrien EMeRTon-díjas magyar énekesnő, dalszerző és Kemon, az Irie Maffia zenekar egyik frontembere mérik össze erejüket a környezetbarát járművek versenyében.

Budapesten, az V. kerületi Széchenyi téren, a Lánchíd pesti hídfőjénél szombaton ezek az ingyenes programok várják az érdeklődőket:

8.00-09.30 Szabadedzés

09.30-11.00 Időmérő edzések

11.20-11.35 Motorkerékpár kategória versenye

11.45-12.00 Épített jármű kategória versenye

12.25-12.45 Famous Futam - Elektro GO-KART verseny hírességekkel

15.00-15.15 Szériaautó-átalakítás kategória járműveinek versenye

17.00-17.30 Eredményhirdetés

18.00-19.00 Szériaautók nyilvános tesztelése - A versenypálya teljes hosszán a jogosítvánnyal rendelkező érdeklődők kipróbálhatják a szériaautókat

19.00-20.00 Cloud 9+ koncert

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.