Íme a legújabb kecskeméti Mercedes

Álcázott kémfelvételek után hivatalos fotókat is közölt Magyarországon gyártott harmadik modelljéről a Daimler.

 

A legújabb Mercedes CLA Shooting Break is csak Kecskeméten készül. Forrás: DAIMLER

A B-osztály és a csak Kecskeméten készülő négyajtós kupé után a CLA Shooting Brake modellről is teljes képet mutat a német konszern, mely a sportos kombit is csak Kecskeméten gyártja. 

A döntést júniusban jelentette be Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója és a Mercedes-Benz Cars vezetője. „Kecskeméti telephelyünket, ahol időközben már három műszakban folyik a termelés, és amelynek a munkájával messzemenőkig elégedettek vagyunk, a CLA modell Shooting Brake variációjával erősítjük tovább."

Az új modell hossza 4,63 méter, szélessége 1,78 méter, magassága 1,43 méter. A négyajtós CLA-hoz képest nem változott a tengelytáv, de 25 literrel, 495 literre nőtt a csomagtartó, melyet meredekebb szögbe állított hátsó üléstámlákkal 595 literesre, teljesen lehajtottakkal pedig 1354 literesre lehet bővíteni A motorkínálat megegyezik a négyajtós CLA modellével: a benzinesek teljesítménye 122-360 lóerőig, a dízelmotoroké 136-177 lóerőig terjed, több erőforrás hétfokozatú dupla-kuplungos automata sebességváltóval készül. A 360 lóerős és 4Matic, vagyis négykerék-hajtású AMG változat álló helyzetből 4,7 másodperc alatt éri el a százas tempót.

A magasabb tetővonal miatt a hátul ülőknek négy centiméterrel nagyobb fejtér jut, ezért könnyebb lesz a be- meg a kiszállás, mint a kétségtelenül sportos formájú CLA négyajtós változatánál.( B. J. )

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.