Íme a következő győri sportkocsi

Itt a kecskeméti Mercedes konkurense. A párizsi autószalon első szakmai napján mutatta be új sportkocsiját az Audi.

Győri motorral készül majd a ma bemutatott tanulmánymodell, melyen jól megfigyelhető a divatirányzat: sportos fazonú, kupésra szabott autó, melynek négy ajtaja van. Hasonlórecept alapján gyártja csak Kecskeméten a Mercedes a CLA négyajtós kupét, mely sikeres minden piacon, ezért szombati műszakban is gyártják, ahogy az új Audi A3-as Limousint és TT Coupét meg Roadstert. 

 

A piackutatások és vetélytársak sikere az Audit is arra ösztönözték, hogy hasonló recept alapján elkészítse az újabb versenytársat. A TT Sportback igazából praktikusabb is a CLA Mercedesnél, mert csomagtérfedele ajtóként nyílik, így akár kombiként is szolgál, miközben nagyon is sportos marad fazonja, melynek minden idoma a kétüléses TT-t idézi.

Hosszú motorházteteje alatt kétliteres 400 lóerős TFSI benzines lapul. Ahogy a hajtómű, úgy az autó is Győrben készül majd és méretével, valamint szerkezeti egységeivel is jól illeszkedik az új gyár technológia sorába, hiszen tengelytávja 2,63 méter, ami az SA3-as Limousinnal való műszaki rokonságra utal, csakúgy mint,a hajtáslánnc, melyből természetesen lesz Quattro változat is.

Az Audi TT Sportback hossza 4,47 méter, szélessége 1,89 méter, magassága 1,38 méter és a TT-hez hasonlóan ebben is változtatható MMI műszerfal van.

Sorozatgyártása legkorábban 2015-re várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.