Díjkiosztó zöld modell és VW nélkül

Majdnem elhomályosították a meghívott sztárok a főszereplőket a berlini Arany Kormány díjkiosztóján, ahol az operatőrök inkább a celebeket és minisztereket rohamozták, így alig jutott a rivaldafényből a győzteseknek.

A hírességek egyébként részt vettek a zsűrizésben, a jelölt modellek tesztelésében, de az igazi súlya a húsz országból leadott 425 ezer olvasói szavazatnak volt.

A győztesek listáját nézve feltűnő a korábbi évek sztárjának hiá­nya: bizonyára a dízelbotránnyal magyarázható, hogy a tavaly három díjjal távozó VW még csak döntős sem lett, mert visszavonták a  Touran jelölését a családi kategóriában, amit aztán a BMW nyert 2-es Gran Tourerrel. A német konszern azért nem maradt trófea nélkül, hiszen a VW leányvállalata, az Audi az A4-essel első lett a középkategóriában, az R8-assal pedig a sportkocsiknál. A zsűri óvatosságát jelzi, hogy idén nem osztották ki a környezetvédő modelleknek alapított Zöld Kormányt, amit tavaly a Volkswagen Golf GTE jelentős előnnyel nyert el...

Csoportkép hét kategória győztesével - forrás: Auto Bild
Csoportkép hét kategória győztesével - forrás: Auto Bild

A százperces show moderátora, Barbara Schöneberger nem győzte hangsúlyozni, hogy húsz ország közel félmillió olvasójának szavazata alapján alakult ki a végső sorrend, miközben az emissziós botrány valahogy nem került szóba. Ennek ellenére továbbra is a németek domináltak a díjkiosztón, hiszen a BMW három, az Audi kettő, az Opel egy díjat kapott, és nem kis meglepetésre egy dél-koreai modell, a Hyundai i20-as lett az első a kisautóknál, ami komoly esemény a Golden Lenkrad negyvenéves történetében. Ahogy az is, hogy a legnagyobb indiai konszern tulajdonosa és elnöke, a 77 éves Ratan Tata kapta a Világ Menedzsere címet, amit azzal indokoltak, hogy a 2008-as akvizíciója után felvirágoztatta a Jaguar és Land Rover márkákat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.