Meg kell válni a Ferrari-jelvénytől

Perrel fenyegeti az olasz autógyártó a világ leggyorsabb limuzinjának kreálóját, aki kétszázezer fontot költött fura járművére.

El kell távolítania Ferrarijáról egy brit férfinak minden olyan sajátosságot, ami a Ferrari cégre utal, mert 7 méter hosszú, 8 személyes limuzinná alakított át egy Modena modellt. Dan Crawley ezzel kettős rekordot döntött: kocsija lett a világ leggyorsabb limuzinja és a leghosszabb Ferrarija. Utóbbi címétől el kell elbúcsúznia, mert az olasz autógyár perrel fenyegeti, ha továbbra is használja a Ferrari márkajelzéseit.

Az olasz cég ügyvédei szerint a brit férfi azzal, hogy félbevágta és 3 és fél méter hosszan szénszálas alvázzal és karosszériával megtoldotta középen a kocsit, technikailag annyira megváltoztatta, hogy az autó már nem Ferrari. Crawley ugyanakkor azt mondja, hogy előzetesen konzultált a céggel, és annak akkor nem volt kifogása a limuzinosítás ellen.

A toldás egyébként 200 ezer fontba – 66 millió forintba – került. A 400 lóerős teljesítményű kocsi még mindig a világ leggyorsabb limuzinja, mivel tömege csak 160 kilóval gyarapodott a betoldással, és összesen 1390 kilós menetkész tömegű, adta hírül a brit Metro újság.

Limuzinná alakított Ferrari Modena, mint potenciális luxusadóalany
Ferrari Modena, limuzinná alakítva
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.