Két autóval túráznak: Wéber Gábort is nevezték a vb-re

Egy hét múlva Monzában rendezik a túraautó-világbajnokság első futamát, ám még tegnap reggel is teljes homály fedte azt: 2010 és 2011 után ott lesz-e újra a mezőnyben a Zengő Motorsport színeiben Michelisz Norbert? A nagy hallgatás, a súlyos anyagi gondokról szóló hírek nem sok jót sejtettek.

Ehhez képest a csapat péntek délelőtt bejelentette: a versenyző – aki mindkét eddigi évadában a kilencedik helyet szerezte meg az összesítésben – ismét ott lesz a vb valamennyi futamán, ráadásul a team egy másik magyar pilótát is leigazolt, vagyis – az idén először – két autóval száll versenybe. Michelisz új kollégája a Forma–1-es szakkommentátor, Seat Európa Kupa-győztes és magyar bajnok autóversenyző, Wéber Gábor lesz.

Mindez némiképp ellentmondásos képet mutat: az utolsó utáni pillanatban elküldött nevezés a szezon előtti szokásos pénzügyi gondokra utal, a második autó indítása azonban épp az ellenkezőjére. „Kétségkívül felemás a helyzet” – ismerte el lapunknak Michelisz Norbert. Hozzátette: a csapat főszponzorának visszalépése miatt sokáig kétséges volt indulása. Az utóbbi hetekben azonban sikerült rendezni a sorokat, s lehetőség nyílt a csapattárs, a második autó benevezésére is. Ezzel együtt a pilóta óv a túlzott optimizmustól, mondván: „Nagyon rezgett a léc, s még mindig vannak nyitott kérdések.” Ezt jelzi az is: noha Michelisz az összes versenyen szerepelhet, Wéber – most úgy tetszik – csak az első hét futamon állhat rajthoz. (A világbajnokság futamait tizenkét országban rendezik, verseny-hétvégenként két viadalt tartanak. Május első víkendjén a Hungaroringen „dönget” a mezőny.)

Michelisz az esélyekről is visszafogottan nyilatkozott: „A mezőny erősebb, mint valaha, a BMW-nk tavalyi fejlesztésű, így pedig az első tízbe is nehéz lesz bejutni. Viszont a múlt évben kiismertük a kocsit, amelyből ki tudjuk hozni a maximumot, Gáborral pedig már versenyeztem egy csapatban, s előnyt jelenthet, hogy segíthetjük egymást az időmérőkön meg a versenyeken. A nehézségek ellenére egy-két dobogós helyezés, szerencsés esetben akár a futamgyőzelem is összejöhet.”

Michelisz Norbert a világbajnoki mezőny élén
Michelisz Norbert a világbajnoki mezőny élén
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.