Újabb nagy autóipari beruházás

Tizenegymillió eurós – mintegy hárommilliárd forintos – beruházással, új munkahelyeket teremtve, jelentősen bővíti esztergomi üzemét a német Kirchhoff-csoport magyarországi leányvállalata, a Kirchhoff Hungária Kft., amely a Mercedes kecskeméti üzemének is beszállítójává vált.

Decemberben indul és 2011 szeptemberében fejeződik be a Kirchhoff Hungária Kft. legújabb beruházása. Ennek eredményeként a cég esztergomi üzemében jelentősen bővítik a hegesztőüzemet, a présüzemet, továbbá az irodabázist. Sólyom Szabolcs ügyvezető igazgató elmondta: a legújabb technológiát képviselő robotcellákat, valamint a nagy teljesítményű sorozatgyártásnál használt transzferpréseket telepítenek Esztergomba.

A fejlesztést az indokolja, hogy a korábban kizárólag a Magyar Suzuki Zrt. beszállítójaként tevékenykedő magyarországi leányvállalat – a német anyacég kapcsolatrendszerén keresztül – újabb autógyárak beszállítójává vált. Préselt autóalkatrészeit 2012-től a Peugeot-Citroën franciaországi és szlovákiai, a Mercedes kecskeméti, a VW pozsonyi, a Ford craiovai, az Opel szentgotthárdi, valamint a Skoda Mlada Boleslav-i gyárába is szállítja. A modern technológia üzemeltetése kapcsán a hatvanfős létszámbővítés eredményeként, döntően mérnökök és magasan képzett technikusok számára nyílik új munkalehetőség.

A cégvezető kifejtette: az újabb megrendelések egyrészt annak köszönhetők, hogy miközben jó néhány versenytárs bezárta üzemét, a cég a válság ellenére is folyamatosan nyereséget termelve őrizte meg pénzügyi stabilitását. A Kirchhoff Hungária Kft. tavaly 22 millió eurós forgalom mellett – a költségmegszigorító intézkedéseknek is köszönhetően – jelentős nyereséggel, több mint 400 millió forintos pozitív cash flow-val zárta az évet. A társaság az idén 27 millió eurós forgalommal számol.

Japán befektetések jöhetnek

Újabb japán beruházások indulhatnak Magyarországon, a már megtelepedett cégek újrabefektetéseinek, részint új vállalatok megjelenésének köszönhetően. Becsey Zsolt külgazdasági államtitkár találkozott Suzuki Tosihiróval, a Suzuki Co. vezetőjével, aki jelezte, hogy

Magyarországon nem terveznek további leépítéseket, sőt újabb fejlesztések várhatók. Az államtitkár tárgyalást folytatott a Japán Gyáriparosok Szövetségének vezetőivel, továbbá a Mitsubishi Heavy Industries, az Asahi Glass, a Bridgestone és az Ibiden vezetőivel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.