Trükkös rendszámok

A képlet egyszerű, utazz Németországba, bérelj néhány hétre-hónapra egy értékes autót, aztán itthon kreálj hozzá egy adásvételi szerződést, mellyel intézheted az autó honosítását, ehhez persze ki kell fizetni a regisztrációs adót és a kötelező biztosítást.

Az igazolásokkal a műszaki vizsga után megkapod a magyar rendszámot, amivel nyugodtan közlekedhetsz. A bérlési határidő előtt visszaviszed a német kölcsönzőhöz az autót, kifizeted a díjakat, visszakapod a kauciót, elköszönsz, és hazajössz. Hogy mi ebben a buli? Hát a legalizált magyar rendszám, amihez már „csak" lopni kell egy azonos színű és típusú autót, majd azon módosítani a járműazonosítókat, ami a bennfentesek szerint egyáltalán nem lehetetlen. Ezután jön még egy csavar: a cascóval biztosított autót betolom egy kereskedésbe, vagy rögtön ellopatom.

Kettős kamurendszámmal bukott le egy jobbkormányos autó
Kettős kamurendszámmal bukott le egy jobbkormányos autó

A szabadon átjárható Európában nem csak az áruk, emberek és eszmék áramlanak szabadon. A határellenőrzések hiányát kijátszva sokan alkatrésznek behozott autókkal közlekednek, sokszor eredeti, de már érvénytelen rendszámmal. Némelyik jó állapotú, de nem használható közúti forgalomban. Van aki a kamu rendszámhoz okmányokat is kreál, miközben persze nem fizeti a kötelező biztosítást, a műszaki vizsgadíjat, a súlyadót, és persze gátlástalanabbul közlekedik meg parkol.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.