Szigorúan védett pöttyös ebek

Fáraók kutyái voltak, évezredekkel később pedig a magyarok oldalán küzdöttek a mohácsi csatában. A mai dalmaták az Adria partjáról származnak, a napokban pedig felkerültek a legveszélyeztetettebb állatfajokat és fajtákat felsoroló horvát listára. Videó

Ne vegyetek magyar kiskutyát!

Évi 300 millió eurót kaszálnak a magyar és kelet-európai kutyacsempészek. Célpontjuk Olaszország. Róma most az EU segítségét kéri. Tudósítónktól

Az állatok ombudsmanja

Most olyan időket élünk, amelyben kiváltképp szükségünk van a lelkileg erős, egészséges társadalomra. Ebben az állatvédelem felbecsülhetetlen érdemeket szerezhet.

Kilenc országban ivartalanít kóbor kutyákat a Négy Mancs

Moldova immár a kilencedik ország, ahol kezdetét veszi a Négy Mancs ivartalanítási projektje, melynek során befogják, ivartalanítják és beoltják az utcán kóborló kutyákat. E módszerrel lassítható a kóbor ebek számának amúgy ellenőrizhetetlenül gyors növekedése.

Zsidó rap a Sirályban

Dzsessz, funky, hip-hop, rap merészen ötvözve a hagyományos kelet-európai zsidó zenével, ez Hagesher. A zenekar legutóbb az idei Purim Fesztivál keretében lépett fel a Sirályban. Videó

 

Zsebcirkálók a szobában

A testesebb és garantáltan magyar "származású" ebek után következzenek a zsebcirkálók. Akik méretben nem, népszerűségben azonban bármikor fölveszik a versenyt Szokolyai Imposztor Zénóékkal (azaz: a komondorokkal, a pulikkal vagy a kuvaszokkal).

Az első westi (teljes nevén west highland white terrier) a hatvanas évek végén "látogatott" Magyarországra. A kis fehér bombázónak annyira megtetszett hazánk, hogy itt ragadt nálunk. Népszerű a városlakók körében, mert nem mindene a sok mozgás. De azért egyáltalán nem lusta.

A tacskóról azt tartják, irgalmatlanul önérzetes kutya. Hosszú, lapos fajta, azt gondolnánk róla, nem szeret mozogni. Erről azonban a tacskós gazdák tudnának érdekes történeteket mesélni.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A bolognese tulajdonképp egy összement (mondjuk századrésznyire kicsinyített) komondorként is fölfogható. Pici, de nagyon bátor kutya, már Arisztotelész is említi, a Mediciek udvarában mindennapos volt. Modern kori karrierje csak most kezdődik igazán.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A Yorkshire terrier (yorki) egy aranyos kis pamacs. Zsebben ugyan nem fér el, de ha nem figyelünk, könnyen ráléphetünk. Akkor aztán megismerhetjük a hangját, ami nem semmi!

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Nem kutyaszobor, sokkal inkább elegáns, büszke kutya az uszkár. Pásztor és vadászeb keveredéséből származik, már az óegyiptomi emlékeken is fölbukkan - lehet, hogy ez az ősi tradíció az oka a kényes tartásnak!

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

Kutya
Kutya
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.