Grazi Peugeot sportkocsi

A Peugeot RCZ-t úgy tervezték meg, hogy exkluzív jármű legyen, "az érzelmek kohója", a modern és különösen igényes embernek való, aki pontosan tudja, mi is az autóvezetés élvezete. Az RCZ sorozatgyártása tavasszal indul Grazban.

Rázós kocsikkal az álomhatáron túl

Feszültség alá került az autóipar, hetente jelenti be egy márka, hogy hamarosan piacra dobja zéróemissziós villamos modelljét, igaz, a hamarosan általában minimum egy évet jelent.

Tank helyett battéria

Minden cég fejleszt villanyautót, de csak egy márka fejleszt mindenkinek, hirdeti egész oldalakon a német lapokban a Renault, mely tényleg minden kategóriában jelen van.

Kétmillióért bármit villamosítanak

A koncepció már kész, de a gyakorlati megvalósításra itthon még várni kell, a tervek szerint napelemről táplálkozó gyorstöltővel tankolhat majd a magyar villanyautó.

Picasso közeli rokona

Úgy tűnik, a PSA-konszernen belül a Citroen kapta a lehetőséget, hogy emblémáját egy új buszlimuzin orrára tegye. Amikor pedig náluk lepörgött az első hullám, jöhet a konszerntárs a maga verziójával.

 

Villanyautóban utazik a Peugeot

Csak októbertől kerül piacra az i0on, a Peugeot villanyautója, de több mint kétezer megrendelést már kapott a cég, amely meghatározó szereplője akar lenni az elektromos autók piacának.

A Brüsszeli Autószalonon két szándéknyilatkozatot is aláírt a Peugeot, mindkettőt i0n nevű elektromos autójával kapcsolatban. Az egyiket a Veolia nevű francia céggel, ez stratégiai partnerségre vonatkozik, villanyautós és fenntartható mobilitási megoldások fejlesztésére.

Ennél sokkal konkrétabb a villanyautók bérbeadásával-megosztásával (fellengzősebben: mobilitási szolgáltatásokkal) foglalkozó holland Greenwheels céggel, villanyautók értékesítéséről és mobilitási szolgáltatások fejlesztéséről. Az együttműködés első fázisában több száz i0n kerül Hollandiába, majd Németország és az Egyesült Királyság következik.

Gijs Van Lookeren, a Greenwheels kampánymenedzsere közölte: a megállapodással biztosítva van a Greenwheels járműparkja. Jean-Marc Gales, a Peugeot elnök-vezérigazgatója szerint "e megállapodásokkal, valamint a vállalati ügyfelek felé irányuló tevékenységünk megélénkítésével a Peugeot repülőrajtot vesz a villanyautók feltörekvő piacán".

Hozzátette: a várakozások szerint 2015-re az elektromos autók adják az európai zsemélyautóeladások 1,0-3 százalékát, a Peugeot pedig meghatározó szereplője akar lenni ennek a piacnak.

A Peugeot i0n egyébként 2010 októberétől lesz kapható, de a gyár már eddig is több mint kétezer megrendelést kapott rá.

Peugeot i0n
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.