Tunézia, a nők Thaiföldje

Manapság egyre inkább elfogadottá válik, hogy a nők „ügyfélként” is részt vesznek a szexturizmusban. Az egzotikus országok fiataljai egyszerű és jól jövedelmező munkaként tekintenek a külföldiekkel kialakított szexuális viszonyra, és bár egészen a legutóbbi időkig szexturizmuson férfi szabadidős tevékenységet értettünk, az emancipáció a nőknek is megadta ugyanezt a lehetőséget.

Tunézia bármely évszakban kedvelt úti cél. A szürke télben élő európaiaknak különösen. Az utazási irodák olyan olcsón kínálják útjaikat, hogy nem lehet ellenállni nekik. A charter járatok egymást érik, irány Afrika! A szervezés, a szállás, az étkeztetés és a programok nagyüzemi működésük miatt szinte kifogástalanok. A táj gyönyörű, van hullámzó tenger, arabok, sivatag, tevék, és igazán kellemesen lehet pihenni. Az utóbbi időben viszont azok is szívesen jönnek ide nyaralni, akik ennél sokkal többre, például egzotikus szexre vágynak.

Fiatalok és kedvesek

Tunéziában a szépfiúk természetesen a fiatalok közül kerülnek ki, vonzóak, kedvesek, és esetenként több nyelven is remekül társalognak. Gyakran hazudják azt, hogy elmúltak tizennyolc évesek, pedig akár tizenhat évesen is „munkába állnak”, amit nagy valószínűséggel nem is sejt a románcra vágyó nő. Az ismerkedés már a szállodában megkezdődik. Sokszor a hotel recepciósa szinte azonnal utal az üzlet lehetőségére, az egyedül, vagy barátnővel utazó hölgyeknek a bejelentkezési nyomtatvány mellé talán már névjegyét is mellékeli, rajta természetesen privát telefonszámával. A szállodákban dolgozó férfi alkalmazottak maguk is benne lehetnek a „bizniszben”, esetleg közvetítenek, felkeltik az érdeklődést egy gyengéd férfikíséret iránt. Általánosan jellemző, hogy a turisták közelében dolgozó férfiak élnek leginkább ezzel a munkalehetőséggel.

Ha a beetetés sikerül, akkor a nyaralás idejére állandó társat vásárolhat a nő, akit persze a szállodába is be lehet vinni, az együtt alvás benne foglaltatik az árban. Étkezéseknél, szórakozóhelyeken, a strandon vagy vásárlás közben hű társsá változik a fiatal tunéziai, aki büszkén viseli kiválóan jövedelmező munkájával járó kötelességeit. Az összes reprezentatív költség – nem beszélve alkalmi ajándékokról és esetleges, utólagos támogatásról - a hölgyet terheli, amely mégis könnyedén megfizethető, különösen a tehetősebb európai országokban, vagy a tengerentúlon élő nőknek.

A nők inkább románc-turizmusban utaznak

Az eddigi kutatások szerint a legfelkapottabb „női területek” Tunézián kívül a Karib-szigeteken, Jamaicában vagy Dominikán vannak, de Indonéziában, Kenyában vagy Dél-Amerikában is jellemzően megtalálható a női szexturizmus. „Az Annals of Tourism Research két tanulmányt is szentelt a Jamaicába, illetve Indonéziába utazó nők viselkedésének. Sokan létesítettek közülük szexuális kapcsolatot helybéli férfiakkal, kihasználva a kedvezőbb társadalmi és faji pozíciók nyújtotta előnyöket. Mégis, amiben ezek a nők részt vettek, nem azonos a férfiak folytatta "szexturizmussal", hanem valami más, amelyre jobban illik a "románc-turizmus" kifejezés” – állapítja meg tanulmányában Sheila Jeffreys politikai aktivista, a radikális feminizmus egyik képviselője.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Szerinte "ezek a kalandok a románc és a hosszú távú kapcsolat diskurzusában bontakoznak ki, míg a szexturizmusban általában nincs érzelmi érintettség. Indonéziában például a "prostitúció" szó nem megfelelő a turistanők és a helybéli férfiak között kialakuló viszonyok leírására, de a "szerelem" szó sem bizonyul használhatónak. Az ottani férfiak tevékenységét viszont a "romantikában utazó kisvállalkozás" fogalom festi meg legpontosabban” – részletezi összegzésében a jelenséget Sheila Jeffreys. A radikális feminista szerző a női szexturizmust egészen más alapokra helyezi, olyasmire, amelyben jelen van a romantika, és amelyre egyébként a kalandjaikról megkérdezett nők gyakorta hivatkoznak.

Hierarchia és hatalmi viszonyok

„Az, hogy a nők is részt vesznek-e a szexturizmusban, több mint akadémikus vita. Összefügg a prostitúció nemzetközi rendszerével kapcsolatos értelmezésekkel. Szerintem a férfiak "prostitúciós" turizmusa és a nők nyaralás közbeni szexuális kapcsolatteremtései közötti különbség jelentős, ez pedig a férfiak és nők szexuális hierarchiában elfoglalt különböző pozíciójából ered. Ha kellő figyelmet fordítunk a hatalmi viszonyokra, a viselkedések következményeire, akkor a szexturizmust illető állítás, miszerint csinálják, bizony, ők is, nem állja ki az elemzés próbáját.” – zárja tanulmányát a híres feminista szerző.

Fehér nőként - akár barátnővel is - arab országba utazni nagy vakmerőség. A nyaralás kemény munkába csaphat át a folytonos visszautasítás miatt, ha persze nem kívánunk élni a lehetőséggel. Mert az van bőven. A nyaralást megkoronázhatjuk, ha vállaljuk persze a fertőző betegségek kockázatát és egyéb, nem kívánt következményeket.

Luke Skywalker egykori otthona
Luke Skywalker egykori otthona
Helyi szépfiú olcsón kapható
Helyi szépfiú olcsón kapható
Kairouan- itt csak kukkolni lehet
Kairouan- itt csak kukkolni lehet
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.