Nyolcmilliárdot adhat a Kormány a Malévnak

Jövő héten dönthet a Malév közgyűlése a cég tőkeemeléséről, amelyre a múlt héten kormánydöntés hiányában nem került sor, tegnap azonban megszületett a kormánydöntés a mentőövről.

18,5 milliárdos Malév tőkeemelés

8,52 milliárd forintot kap a Malév készpénzben a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

Fellegiék még semmire nem jutottak a Hainannal

A Hainan vezetőivel tárgyal a Malévról a nemzeti fejlesztési miniszter Kínában. A Malév közgyűlését október 18.-ra hívták össze, napirenden a tőkeemelés szerepel.

December vége előtt nem kap tőkét a Malév

Ha adnak is friss tőkét a Malévnek, azt az utolsó pillanatban, december végén teszik.

Távozik a vagyonkezelő vezérigazgatója

Közös megegyezéssel mai hatállyal távozik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

 

Személycsere a Malév GH élén

Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. szerdától visszahívta Limburger Lórántot a Malév Ground Handling (Malév GH) Zrt. vezérigazgatói megbízatásából

Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. szerdától visszahívta Limburger Lórántot a Malév Ground Handling (Malév GH) Zrt. vezérigazgatói megbízatásából. Az MNV Zrt. igazgatósága az egykori Malév földi kiszolgáló leányvállalatának vezérigazgatójává csütörtöktől Erdődi Zoltánt választotta meg - közölte a (MNV) Zrt. csütörtökön.

Erdődi Zoltán a Konto-Roll Management Kft. ügyvezetőjeként reorganizációs folyamatok előkészítésében és lebonyolításában, valamint stratégiai és operatív tervek készítésében, könyvelési, adótanácsadási, könyvvizsgálati és ügyvitelszervezési feladatok végrehajtásában már számos társaságnál jelentős sikereket ért el - tudatta közleményében az MNV.

Az MNV Zrt. egyben azt is bejelentette, hogy igazgatósága a Malév Ground Handling felügyelőbizottságának elnökévé Fördős Gézát az MNV Zrt. társaságokért felelős főigazgatóját választotta meg. A Malév tavaly februári csődje után a magyar légiközlekedésben megváltozott helyzet közvetlenül érintette a földi kiszolgáló céget is. Tavaly őszi hírek szerint a társaságnál jelentős bércsökkentést hajtottak végre a szakszervezetek heves tiltakozása ellenére.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.