Humanista, nem humanitárius - Afroaid

"Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét." Jimi Hendrix

Az AfroAid Világzenei Fesztivál idén nem csak Afrikáról, hanem a Magyarországon élő kisebbségek helyzetéről, a kultúrák egymás mellett éléséről, a társadalmi megbékélésről szólt. A szervezők kerekasztal-beszélgetésben mutatták be magyarországi és afrikai tevékenységeiket.

Az AfroAid Magyarország Humanista Egyesület afrikai országokban indít önsegítő programokat, helyi önkéntesekkel együttműködve. A tevékenységük humanista, de nem humanitárius: nem adományok gyűjtésével és osztásával foglalkoznak, hanem a helyi közösségek fejlesztésével igyekeznek a nehéz sorsú afrikai régiók lakóit segíteni. A magyarországi önkéntesek saját költségükön utaznak Libériába, Kenyába és Ghánába, így a program finanszírozásáról is az Egyesület gondoskodik.

Az AfroAid Világzenei Fesztiválnak idén már ötödször adott otthont a budapesti Gödör Klub, a multikulturalitás nevében olyan fellépőkkel, mint a Balkan Fanatik, a Karaván Familia és a Said Tichi Trio. A rendezvény célja, hogy az egyesület munkáját itthon is ismertté tegye, minél több embert vonjon be a munkájukba, és felhívja a figyelmet az afrikaiak helyzetére Afrikában és Magyarországon is. A fesztivál teljes bevételét a Libériai projektjeik finanszírozására költötték.

Afroaid Világzenei Fesztivál
2008. november 22.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.