A választások eredményei, ahogy még sohasem látta!

Grafikai rovatunk újra feldolgozta az eddigi szabad választások eredményeit.

Álfideszes kopogtatócédula-gyűjtőket fogott a rendőrség

A Fidesz tájékoztatása szerint a VIII.

Az MDF vitára hívja a pártok szóvivőit

Az MDF szóvivője vitára hívta az európai parlamenti választáson mandátumot szerzett pártok szóvivőit.

Interneten árulnak ajánlószelvényeket

Internetes piacon árulnak ajánlószelvényeket.

Pártlistákra adott szavazatok 1990-től 2010-ig

Nézze meg, hogyan zsugorodtak, illetve dagadtak pártjaink a rendszerváltás óta. A listás szavazatokat ábrázoltuk 1990 óta soha nem látott módon.

 

Egyéni választókerületek eredményei 1990-től 2010-ig

Grafikai rovatunk feldolgozta az eddigi szabad választások eredményeit. A NOL összeállítása tartalmazza az 1990. óta összeszámolt adatokat, az egyéni szavazó körzetek eredményeit és a területi listák szavazatarányait.

Választásokon két fordulóban összesen három ikszet húzunk be. Első nekifutásra választunk magunknak pártot (megyei lista) és egyéni képviselőt. Amennyiben az első fordulóban nem dőlt el a minket közvetlenül képviselő kiléte, úgy másodjára is szavazunk a dobogós helyezettekre.

A NOL grafikai rovata két interaktív térképen ábrázolta a listás és egyéni szavazatokat. Önnek lehetősége van a kiinduló képen végigkattintgatni a választási éveken, hogy lássa, a megyei és egyéni győztesek alakulását. Közben a grafika alján követheti az összesített eredmények alakulását. Az egyéni körzeteket bemutató grafikában érdemes megnézni, mit rejt a diagram. A térkép hirtelen 176 kockává esik szét, és mutatja meg jól átláthatóan a parlamentbe küldött képviselők pártállását. Érdemes az egeret az egyes választói körzetek fölött tartani, amire öt országgyűlési választás összes egyéni eredménye megjelenik.

Nézze meg a pártlistákra adott szavazatok eredményeit! 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.