Sokan sokat tekertek

Azt mondják, olykor halálfélelmük volt, de tekertek: kialakították a mindennapi zuhanyozós-átöltözős rutint. A budapesti Bringázz a munkába! kampány résztvevői az autósoktól és a gyalogosoktól egyaránt nagyobb odafigyelést kérnek.

Üljön nyeregbe, aki teheti

Május végéig tart a gazdasági tárca által másodszor meghirdetett "Bringázz a munkába!" akció, amelynek keretében minél többeket szeretnének rávenni arra, hogy ne autóval vagy tömegközlekedési eszközökkel, hanem biciklivel járjon dolgozni.

Kerékpárúttal a még több balesetért!

A bringásoknak ünnepnap, ha Budapesten átadnak egy újabb szakasz kerékpárutat. A Dráva utcában viszont egészen más történt. A frissen felavatott bicikliutat egyszerűen bezárták a használói, az új szakasz ugyanis életveszélyes, pedig tízmilliókat költöttek rá. Videó

Hazát vissza nem adok

Vissza kell követelnünk a hazánkat a régi világ embereitől, mondja a mérges megmondóember. Ezek szerint még mindig nem kapta vissza, különben miért is követelné újra. Vagy nem elég neki egy haza, többre is szüksége van? NolBlog

A szellembringa

Nem ríkató, inkább lázító mementókról szól Balla Sándor Botond dokumentumfilmje, a Szellembiciklik Budapesten. A Szellembiciklik olyan fehérre festett kerékpárok, amiket a halálos kerékpáros gázolások helyszínein helyeznek el a bringások. Videó

 

Bringára fel!

Ősszel már eltekertünk a Holdig és vissza, tavasszal másik bolygót választunk, és reméljük, hogy ezúttal még többen segítenek abban, hogy elérjük a célt! - ezzel az elsőre félreérthető mottóval indul útjára a Bringázz a Munkába! kampány.

A Magyar Kerékpárosklub és a Közelkedési, Hírközlési és Energaiügyi Minisztérium közös szevezésében április 6-án veszi kezdetét az országos kampány, melynek fő célja, hogy népszerűsítse a kerékpározást, és felhívja a figyelmet a fenntartható városi közlekedés kialakításának fontosságára. A kampányban egyénileg vagy maximum ötfős csapatokban lehet résztvenni. A cégeket méretüktől függően öt kategóriába sorolják, így mindenki egyenlő esélyekkel indul. A honlapon azt is nyomon lehet majd követni, hol tart a verseny állása, hány km-t tekertünk, hány kg szén-dioxidot és mennyi benzinpénzt spóroltunk meg.

Kerékpárút a Dunaparton
Kerékpárút a Dunaparton

Az április 6. és május 8 közötti időszakban legalább nyolcszor kell bringával munkába menni: aki így tesz, garantált ajándékot kap, s az a cég, egyetem vagy éppen kar nyeri a versenyt, ahol a legtöbben váltottak a kerékpározásra. A legjobbak értékes ajándékokat nyernek, de április 22-én, a BaM!-napon további meglepetések is várnak a résztvevőkre.


Bringázz szoknyában!

A kezdeményezés korántsem újkeletű, hiszen 2007 őszén indult próbaútjára, akkor még csak a fővárosban. A két hetes (pilot) kampány azonban a szervezők minden várakozását felülmúlta, több mint kétezren vettek részt az akcióban. A tavaly tavaszi kampányban pedig már háromszor annyian vettek részt.

Ez alkalommal a Magyar Kerékpárosklub új alkampányokat is meghirdet, a Bringázz az egyetemre, a Bringázz szoknyában és a Bringázz és vonatozz akciókat. Utóbbi keretében a MÁV kedvezményeket ad a bringásoknak a kampány ideje alatt: a kerékpárbérlet a 15 km-es bérlet árába kerül távtól függetlenül, féláron szállítja majd a záróeseményen résztvevőket, továbbá ajándékokat sorsol ki a vonatozók között.

A Bringázz szoknyában elnevezésű kezdeményezéssel a szervezők a kerékpározás természetességét szeretnék hangsúlyozni, azt, hogy télen-nyáron, speciális öltözet nélkül is lehet bringával közlekedni, amely nemcsak gyorsabb sokszor, mint bármilyen más jármű, de sokkal egészségesebb is. „A munkahelyig megtett úttal  kiválthatjuk az aznapi edzést, emellett pedig pénzt és időt takarítunk meg. S ha mindez még nem elég érv, a testmozgás felfrissít, oldja a stresszt, serkenti a vérkeringést, tehát mire beérünk dolgozni már készen is állunk a munkára, amikor a többiek még csak ébredeznek!“ - áll a felhívásban.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A kezdeményezéshez olyan közéleti személyiségek csatlakoztak már, mint például: Péterfy Bori, énekesnő; Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke; vagy éppen Reisz András meteorológus.

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.