Történelmi adócsökkentést ígér a kormány

Kit mennyire adóztatna meg a Bajnai-kormány, illetve a szocialista, a konzervatív és a liberális frakció? Az adórendszer átalakításáról tartott keddi parlamenti vitából kiderült.

Gulyás: alkotmányossági aggályok a vagyonadó körül

A vagyonadó nem felel meg az alapvető alkotmányossági kritériumoknak - mondta a szabad demokrata Gulyás József.

A vagyonadó megosztja az SZDSZ-t

Az Országgyűlés tegnap elfogadta a vagyonadóról szóló előterjesztést.

Bajnai: a válságkezeléskezelés idején is van közös felelősség

A kormányfő szerint a gazdasági válság kezelésének idején is szembe kell nézni a romakérdéssel és az erőszakszervezetek megjelenésével.

Jelnyelven szólalt fel a parlamentben Kósa Ádám

A parlamentben ma először szólalt meg hallássérült képviselő, az ellenzéki Kósa Ádám beszédét jeltolmácsok fordítják a jelen lévő honatyáknak a magyar jelnyelv használatáról szóló törvényjavaslat általános vitájában.

 

Átment a parlamenten a vagyonadó

Jövő évtől adót kell fizetni a nagyértékű lakás, hajó, repülő és személyautó után, az ingatlanadó három kulcsos lesz. A parlament 195 igen, 165 nem és 1 tartózkodás mellett fogadta el az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló törvényjavaslatot.

Az új adót az APEH szedi be, az adózóknak önbevallást kell készíteniük. Adómentes lesz a tulajdonos által lakott 30 millió forintnál nem  drágább, és egy második, legfeljebb 15 millió forintot érő lakás.Az ingatalnadó három kulcsos: 0-30 millió Ft-ig 0,25 százalék,  30-50 millió Ft között 0,35 százalék. 50 millió Ft felett 0,5  százalék.

A törvény tartalmazza azt is, hogy 2010-től megszűnik a tételes  egészségügyi hozzájárulás (eho).
A vagyonadót az MSZP frakciójából ketten nem szavazták meg,  Laboda Gábor és Mécs Imre. Ellene szavazott hét szabaddemokrata  képviselő is, köztük Fodor Gábor.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.