Rekkenő

Hétfőn már kezdődik a péntek, nyúzott büféslány szenvedi nekem a motoroskólát; tudom, fogat föloldja, a rákot kelti, emeli a vércukrot, csak az íze jó, inni meg kell, tízpercenként, mondta az orvosválaszol, és mostan az ital csak mint az izzadság nyersanyaga létezik; a sör eleve reménytelen, ismerjük az aljast, a száraz hosszúlépés vállalható kompromisszum volna, de ebben az országban valami nagyon hülye elterjesztette, hogy fröccsöt rossz borból kell csinálni.

Így megy ez.

Minden korty előtt előre érezni a csatakot, nem is előre, mert az mindig van, csatak nem vész el, csak átalakul, hónaljban bűzölgő foltok, nedvedző tarkók, trágyaszagú lábak.

Melyik szereti a nyarat? - tegye föl a kezét.

Locsolják a síneket, mert púposak, a bányatavak szedik áldozataikat. Pesten például utoljára a Király utca és a Kazinczy utca kereszteződésében tűnt föl egy bányató, tüzet nyitott egy óvodáscsoportra, kézigránátot dobott a nyugdíjasklubra, majd egy citromsárga, színre fényezett, füstüveges, napfénytetős Skoda 1000 MB (embicsku) típusú személygépkocsin elmenekült a helyszínről.

Nyögdécsel a város, sóhajtozik, fülével legyezi magát, temetőbe induló elefántbika. Kínjában port szív az ormányába, magára prüszköli. A légkondira allergiás: arcüreggyulladás vagy orrmelléküreg, rákkeltő és hizlal.

A meleg rosszabbá teszi az embereket.

Néha mintha rám szállna a város összes bunkója; kiabál az étteremben, hümmög levesezés közben, hogy halljam, ízlik neki, belecsörgeti a fukszot a szecsuáni marhába, tegezi a pincért, haverkodik a gyalogátkelőnél, elém áll a mozipénztárnál, zacskót zörget, szotyit nyálaz, aztán a film alatt viccel a csajának, aki még sötétebb, naná, mindenkinek kell egy kis sikerélmény.

Megvan.

A meleg rondábbá is teszi az embereket. Amennyit nyerünk a majdnem meztelen lányokon, annyit vesztünk a Pampalini-mintájú vagy kínai sportos rövidnadrágokból fenyegetően meredő szőrös lábszárakon, a bebújós félcipőkből kikandikáló barna nejlonzoknikon, nem beszélve a lyukacsos atlétás autóbusz-vezetők szőrös hátáról.

A levegőt felszámolták, a bárgyú fejekben belül mindenki nyaral. Az enyémben bikinis csajok csobbannak. Na jó, mono.

"Holnapra esőt mondott..."

Mondani könnyű.

Uj Péter

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.