Magyarország többet érdemel

"Talán sablonkérdés, de szerinted mi az oka annak, hogy társadalmunk egyre agyatlanabb, és a globalizáció csak nőttön nő?"

(Újságírói kérdés egy metálzenészhez)

Telt-múlt az idő. Kisvártatva közeledett alkotmányunk ünnepe. Összeült tehát a nemzeti közép kormánya pragmatikusan, hogy megtárgyalja, miképpen volna ideológiamentesen megünnepelhető a fasiszta-klerikáris diktatúra által durván kisajátított Szent István nap augusztus 20-án.

- Jó napot kívánok! - hazudta Kovács László, alighogy belépett.

Medgyessy Péter visszaköszönt volna, de nem talált szavakat.

- Kuncze, Magyar hol vannak? - hazudott türelmetlenül Kovács.

- A vécében szívnak egy homoszexuális négerrel! - felelt valaki a tömegből.

Medgyessy Péter épp bele akart kezdeni az első napirendi pont ("Az augusztus 20-i ünnepségek méltóképpeni megünneplése a fasiszta-klerikális rezsim bukása után, a nemzeti egység jegyében, ohne lövészárok oder egyéb kubikos merényletek") ismertetésébe, de mielőtt megtalálta volna az elgurult szavakat, többen közbevágtak:

- Intézzünk támadást a sajtószabadság ellen! - javasolta Baja Ferenc Lamperth Mónikának, aki erre csak húzta a száját:

- Véleményem szerint sokkal inkább sürgős feladat a rendőrállam kiépítésének azonnali megkezdése. Akcióprogram keretén belül. Nyílt diktatúrát nyilván nem vezethetünk be, hiszen azt kenyéradó gazdáink, akiknek ki akarjuk árusítani az országot, nem néznék jó szemmel, de alaposan megfélemlíthetnénk a polgárokat, megtörhetnénk a civil társadalom gerincét, üldözötté tehetnénk a magyarokat saját hazájukban, állami kegyelemkosztra ácsingózó akaratlan-tehetetlen prolimasszává silányíthatnánk végre az egész országot! Vagy fogyasztókká! Istenem, milyen szép ünnep lenne!

- Vízágyú lesz vagy rögtön lövetünk? - kérdezte Kovács László, de már megint hazudott.

Medgyessy mondani akart valamit, de mire megtalálta volna a hatásos kezdést, meghozták a kávét a lopott ezüstkanalakkal.

Gál J. Zoltán kormányszóvivő (a baloldali Wermer) ragadta magához a szót:

- Nyilvánvaló, hogy a prolik prehumán ösztöneire kellene építenünk, mint a választásokon. Kérjünk föl egy izraeli céget!

- Egyetértek - hazudta rá Kovács László.

- Rendezzünk nemzetközi fodrászversenyt! - kiáltott föl Jánosi Gyurka (közben csinált egy kézenátfordulást), Toller László és Baja Ferenc együtt.

- Hülyeség - hazudott Kovács.

- Írjunk ki közbeszerzést, az olyan jópofa dolog - javasolta dr. Csillag István cinikus mosollyal.

- Újítsuk föl az István a királyt, és nevezzük ki Huszti Pétert Szent Istvánnak, aztán a közvélemény nyomására hátráljunk meg, hogy minél demokratikusabbnak tűnjünk! - kiáltott közbe Görgey Gábor, és csöndben meghasonlott.

- Az a lényeg, hogy tudjunk lopni egy csomó pénzt - harsogták többen.

Medgyessy Péter itt fölpattant, és hosszan kereste a szavakat, de mivel nem találta, inkább leült.

- Először is kellene egy szép jelmondat, amely pozitív üzenetet hordozna mindenki számára, amely képes volna megjeleníteni a nemzeti közép kormányának szellemiségét a legszélesebb néprétegek irányába felé - érvelt Gál J. Zoltán kormányszóvivő (a baloldali Wermer).

- Írjunk ki közbeszerzést, az olyan jópofa dolog - javasolta Csillag István cinikus mosollyal.

Medgyessy szólásra emelkedett volna, de mire megtalálta jegyzetei között a témába vágót, már elkésett.

- Pályáztattunk, zárt körben. A következő pályaművek érkeztek, sorolom - intette le a gazdasági minisztert Gál J. Zoltán kormányszóvivő (a baloldali Wermer), és legott felsorolta a lehetséges jelmondatokat:

"A frankót mondom, nem a gizdát: ünnepeld az első Pistát!"

- Áh, fúj! Magyarkodó, klerikális duma! - csúsztatott hangosan Kovács László.

"Társak, társnők, \'gusztus húsz, \'kotmányunk ünnepe. Tervünk, mint hósipkás csúcs."

- Gyönge! - tiltakozott határozottan Jánosi Gyurka, és rágyúrt bicepszre kíméletlenül.

"Ahol madár kapirgál, ott áll majd a szentendrei papírgyár!"

- Szar!

"Nagy királyság a tűz\'játék, vazze, Ferikém, dobok egy hátast mindjárt, nálad van a sörnyitó?"

- Jézus Mária! - kiáltott fel Medgyessy Péter, amin maga is meglepődött, de nem tudta folytatni, mert a vita hevében elsodródott a vita.

"Öröm, ünnep, földön, égen, együtt a családdal, együtt a nemzettel, de ne felejtse otthon kutyáját, aranyhalát és brigádnaplóját se!"

- Ez jó lesz, csak kicsit hosszú, vágjuk el valahol - hazudott Kovács.

- A jelmondattal akkor megvolnánk. A fasiszta-klerikális nyomulás után itt az ideje, hogy valami igazán haladót és előremutatót mutassunk előre - mondta Jánosi Gyurka, miközben lenyomott hetven fekvőtámaszt. - Mi lenne, ha Komáromi Pisti neve napja alkalmából a Hősök terén elénekelné a "Fásy-mulató az ATV-n, Fásy-mulató a hétvégén" kezdetű slágert? Azt zabálnák a népek, meg a vattacukros pacalt! Kihozzuk félmilliárdból simán.

Gál (a baloldali Wermer): - Mondol valamit, Gyurka. De ez így túl provinciális. Kellene valami globalistábbabb, valami igazi kultúrszenny, dekadens szemét, hogy letargiába taszítsuk vele a magyarságot.

- Mi lenne, mondjuk, ha idehoznánk Elvis Presley-t, aki egykor Coca Cola-mámorba züllesztette a nyugati fiatalságot? - kérdezte félve Szili Katalin.

- Elvis meghalt - szólt szomorúan az időközben megérkezett Magyar Bálint, és hitelkártyájával kokaincsíkot húzott a félmilliós márványasztalon.

- Írjunk ki közbeszerzést, az olyan jópofa dolog - javasolta Csillag István cinikus mosollyal.

- Akkor hívjuk meg a Beatlest, mint 1996-ban!

- A Beatles is meghalt - morogta Kuncze, és fölnézett a Meleg iskolásfiúk vakációja című pornómagazinból.

- Akkor marad Elton John - zárta le a vitát Gál, a baloldali Wermer. - Nála hitelesebben senki sem képviselheti a nemzeti közepet!

- Ah, Elton John csak temetéseken szeret énekelni! - szólt közbe Jánosi Gyurka, és bemutatott egy Magyar-vándort a mahagóni karosszéken.

- Elton is a bad looser - hazudott szembe mindenkit Kovács László.

- Na jó, hát legföljebb nem jön el. Akkor mi van? Légiparádé, tűzijáték úgy is lesz, meg néhány Bródy-Koncz-Republic, és még örül is mindenki, hogy nem fizettünk egy valag pénzt ennek az Eltonnak.

Medgyessy Péter időközben kiérlelte álláspontját, de addigra kiürült a terem, csak Jánosi Gyurka léptei hallatszottak, ahogy 9,8 alatt futotta a százat a vörös futószőnyegen.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.