Tilos-party - ingyen, Technofesztivál

A háromnapos Sportszigeten az angol drum'n'bass-apuka, Adam F, illetve J Majik és mc Ell programja a fő szám (zeneileg legalábbis). A Chi Recordings jelentős breakbeatereket felvonultató sorozatában ezúttal a brit Stabilizer következik, egyszer a West-Balkanban, egyszer pedig a soproni Hangárban. Újra Budapesten szervez partyt a Tilos Rádió, újraindul a Deep Music Depo klubestje, lesz Lassú Élvezet, harmadszor, négy helyszínes technofesztivál Békéscsabán, piknikpartyk Dunaújvárosban és goa a csepeli Duna-parton.

Most minden programajánló elején a Sporsziget szerepel, tegyünk így mi is. Pénteken a Népstadion-körgyűrű északi oldalán, a Bee-extrémparkban dj Nori (Tilos), Dr Dermot (Tilos) és Bosi (Chi-Love Alliance) játszik, az Outdoor helyszínen pedig dj Kalt és Wamzer. Mindkét színhelyen délután négytől este tízig tart a buli, s nemcsak pénteken, hanem szombaton és vasárnap is.

A Bee-nél szombaton dj Gonnok és a Szamosi Brothers (Tilos), illetve az IMMC szórakoztat, az Outdoorban dj Chucky, Grasshop, valamint Marka (Jazztaminute-Beatgozone). Szombaton este tízkor mindenki bevonul a SAP-csarnokba, ahova érkezik dj Adam F, J Majik és mc Ell (Metalheadz; Nagy-Britannia). A hazai színeket a Casio Samples mc Judy J-vel megfejelt előadása, dj Palotai és mc Mango, valamint Bratwa és Longman (Airbag-Third Generation) szettje képviseli a teljesen ingyenes bulin. Vasárnap a Bee-extrémparkban dj Mango, Nesta és Ozon adja, a Sziget-nagyszínpadon koncertezik a Zagar, a Superbutt, a Másfél és az Anima Sound System. Az Outdoorban pedig MCG.

Pénteken a Chi Recordings a West-Balkanban (Budapest, XI. kerület, Kopaszi-gát; a Lágymányosi híd budai hídfőjéhez közel) lépteti fel a brit breakbeat-kiadó, a Plastic Raygun üdvöskéjét, dj Stabilizert. A hatodik Ablak-A-Dubra Special - Interurbanra teljesen ingyenes a belépés, pedig még a Trans Repro vetítőbrigádja is jelen lesz (és Chi-shop), nem is beszélve a Chi két vezető lemezlovasáról, dj Nagáról (Chi-Tilos Rádió) és Kevin aka Fine Cut Bodiesról. Ugyanez a csapat szombaton a soproni Hangárban (Vándor Sándor utca) haknikzik, kiegészülve a helyi arccal, dj QQ-val (Hangár) - ám ezért már egy ezrest kell fizetnünk. Infovonal: 06-20-912-4064.

Szintén ingyenes a Tilos Rádió-parti a Kultiplexben (IX. kerület, Kinizsi utca 28.) péntek este. A dj-k névsora is igen impozáns, s garantálja a stíluskavalkádot: dj Palotai (Tilos), Cadik (All Soundz-Tilos), Mango (Gimmeshot-Tilos), Naga és Titusz. A Chilloutroomban: dj Balance és Suefo (Sabada-Tilos). A zene mellett lesz teaház, Tilos-közönségtalálkozó, az Open Filmfesztivál animációs filmjei és Tilos-filmek.

A hétvége egyetlen (meghirdetett) goapartyját a csepeli Duna-part egy szakaszán tartják (pontosabbat a magyar goaoldalról lehet megtudni). A két legismertebb hazai liveact, Kalumet és a Quantum State (Boom Records), valamint dj Timur, Show-Ma, Dolphin és Tsubi közreműködésével. A chillout-szekcióban Tribal Earth. A belépő kétezer forint, ha nem mossa el az egészet a vihar.

Harmadszorra élveztet lassan a Downtempo.hu a St. Tropez állóhajón (V. kerület, Petőfi tér, 8-as kikötő; az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Duna vizén). A buli neve Lassú Élvezet 3., fellépői pedig: dj Echo (Downtempo.hu), Suefo (őt Árvai "Stucker" Krisztián kíséri kongán), Nafta (Sabada) és a Domina Massive. A látványért vj Chain'n'Rezo, a Kiégő Izzók és a szervezők felelnek. Míg a cigarettapapírtért a Chills Headshop. Bővebben: 06-20-442-9839.

Kis kihagyás után klubestet tart a Deep Music Depo, ezúttal a Jailhouse-ban (IX. kerület, Tűzoltó utca 22.). Dj Negro (Deep), Aafro (Deep-Pararádió), Ib (Impulsecreator), Midlow (Jailhouse-Nowsound) és Skeam irányította buli után szombaton ugyanitt, a fenti részen dj Grasshop (Breakbeat.hu) játszik, mialatt lent hiphop lesz.

Pénteken a Zöld Pardonban (XI. kerület, Goldmann György tér, déli oldal; a Petőfi híd budai hídfőjénél) fent és este tíztől dj Izil és Rob játszik. Másnap este nyolckor fog koncertbe a Ladánybene 27; őket dj Garfield (Balkan Beat Brothers) követi fent tíztől. A hely minden nap reggel kilenctől másnap reggel hatig tart nyitva, a konyha délben nyit.

A békéscsabai Fek (Szabadság tér 6.) a Synthetic Technologynak, a négy zenei helyszínes fesztiválnak ad otthont szombaton. A Trance-goaflooron dj Jadviga, Nasca (Goaflash), Schön (New Generation), Spirit (Flört), Noway és Riwas, illetőleg Kliko utaztat. A Technoareában: a bécsi dj Elex Red (Biosphere), illetve Hot X és Igor Do'Urden (Deadcode-Hyperspace), Dr Hoffmann, Frost Galaghan (Tripticon). A Drum'n'bass-floor főszereplői: dj Cadik, Midlow, Zen-Thai, Dubrovnik és Tj Hooker. A negyedik a Chilloutroom, ahol Space Jazz Café lesz. Mindez egy ezresbe kerül. A többiről a trance- és goainfovonalon érdeklődjünk: 06-20-537-5953.

A Psychedelic Summer a Kashmir Underground (IX. kerület, Üllői út 51.) szombati goapartyja, ahol egy izraeli, dj Syclops, egy osztrák, dj Sahaswarta és egy magyar lemezlovas, dj Jirzij (Psybaba Records) programjára táncolhatunk ezer forint ellenében. A többi infóért a 06-20-393-7246-ot hívjuk.

A Home Clubban (III. kerület, Külső Bécsi út) a ,,szexorientált Best of 69 eseményen a kisteremben az Essence címke alatt igényes trance-zenék szólnak. A részleteket a 06-30-242-2888-ról tudhatjuk meg.

Szombaton este tízkor indul a buli a Supersonic Technicumban (III. kerület, Pacsirtamező utca 41.), Techno Mission néven, hogy aztán vasárnap délelőttig-délutánig véget se érjen. A zenét dj Grega (Sonic), Sajgal, Scarface és Mono-Tone biztosítja a danceflooron, a Caféban ezalatt dj Bighead, Schiipman, Max és Asa lemezei pörögnek. A klub számai: 333-4076 és 06-70-315-0694.

Miskolcon viszont a helyi Elektrógerek pörögnek, méghozzá az Újgyőri főtér Compania nevű helyén. A háromszáz forintos hozzájárulásért cserébe három dj, Blaze, Bordee és Astro muzsikáit hallgathatjuk.

Dunaújvárosban szombaton két piknikpartyn is részt vehetünk. Az egyikre a hiphop- és reggea-rajongókat várják, dj Bosival, Mangóval, mc-kkel, közös főzéssel és focival - a helyi vidámparkban. A másikat inkább a goások keresik majd fel, hiszen ott lesz dj Oleg (Chi-Mély Mosoly), Mood, Jansky, Alex, a Baraka formáció és a háromtagú dj-csapat, az MCG. Sportolásra itt is bizton számíthatunk, de lesz space-bár, chaishop, gyümölcsök, tűz, fény, árnyjáték, zsonglőrök és hangszerek. Helyszín az Acélművek Szabadidőközpont (a stadion mellett a Duna-part felé balra), kezdés délben. Infovonal: 06-70-285-2192. A szervezőket a világhálón itt találod meg.

A Süss Fel Nap (V. kerület, a Szent István körút és a Honvéd utca sarkánál) dj Dijointtal (Tilos-Budapest Boogie) invitál. Az ötszáz forintos belépőt teljes egészében le lehet fogyasztani. A Kultiplexben a hangszeres partyzenét játszó Thaifun zenekar után dj Drs (6. Sebesség) következik, ingyenes belépővel. Mialatt a Balkanban dj Quick zenél. A Sziget Café (III. kerület, Hajógyári-sziget; a Mozaik utcai hídhoz közel) ingyenes Sundayséről állítólag ezúttal hiányzik majd dj Cadik, ám Palotai Zsolt nem. A Sziget Café telefonszáma: 453-2120.

Zubor Tamás


Chi Recordings: www.chi-recordings.com
Hangár: hangar.at.hu
Tilos Rádió: www.tilos.hu
magyar goaoldal: www.goa.hu
Downtempo.hu: www.downtempo.hu
Jailhouse: www.nowsoundbudapest.com
Zöld Pardon: www.zp.hu
Kashmir Underground: kashmir.dj.hu; kashmirclub@freemail.hu
Elektrógerek: www.elektroger.hu; elektroger@elektroger.hu
Supersonic Technicum: sonic.ini.hu; sonic@ematic.com
,,itt: www.dns-group.hu; www.hempspiral.hu; info@hempspiral.hu
Süss Fel Nap: www.sussfelnap.hu; sussfelnap@sussfelnap.hu

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.