Elévágott a kamionos, ezért lelőtte

Feladta magát az a férfi, aki lelőtt egy kamionsofőrt péntek reggel Budapesten, a XI. és a XXII. kerület határán. A gyilkosságot azzal indokolta, hogy sávváltoztatásra kényszerítette őt a kamionos, aki elé vágott a Leányka utcai felüljárónál.

Az elsődleges információk szerint közlekedési konfliktus áll annak hátterében, hogy lelőttek egy kamionsofőrt péntek reggel Budapesten. A bűncselekmény Budapesten, a XI. és a XXII. kerület határán, a Fehérvári út és a Leányka utca sarkán történt. Az MTI információi szerint egy kék Trabantból adtak le lövést a kamion vezetőjére, aki olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Az áldozatról egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy középkorú, ózdi illetőségű férfi.

A tettes önként jelentkezett a rendőrségen és átadta a fegyvert, valamint gépkocsijának kulcsait. A gyilkosságot azzal indokolta, hogy sávváltoztatásra kényszerítette a kamionos, aki elé vágott a Leányka utcai felüljárónál.
Ezután a trabantos megelőzte a kamiont, majd a piros lámpánál várakozó járműhöz lépett, és a lehúzott ablakon keresztül rálőtt a sofőrre. A lövedék átment a férfi koponyáján, s a súlyos sérülések következtében a helyszínen életét vesztette.

Az 58 éves gyanúsított a bűncselekmény elkövetése után öt órával jelentkezett a budakeszi kapitányságon. Azt mondta, hogy rengeteget közlekedik a környéken, és nagyon zavarta a kamionforgalom. Bodnár Zsolt alezredes, a BRFK nyomozó főosztályának vezetője közölte a sajtóval, hogy a gyanúsított férfi a jelenleg is zajló kihallgatás során azt mondta: bekattant, elvesztette önuralmát. A bűncselekmény elkövetése után a rendőrség lezárta a környéket, és a tanúk elmondása alapján kezdték keresni azt a kék Trabant kombit, amelyet a gyanúsított használt.

Az alezredes cáfolta azt a hírt, miszerint a férfi valamelyik rendvédelmi szerv tagja lett volna. Mindenesetre előzetes letartóztatásba helyezték elmeorvosi vizsgálat alá vetették. A kihallgatása most is zajlik, elsődleges információk szerint büntetetlen előéletű. Egyelőre nem tudható, hogy volt-e fegyvertartási engedélye. - A magyarországi kriminalisztika történetében előfordult már, hogy közlekedési konfliktus sérüléssel járt, de valószínűleg példa nélküli az a pénteki bűncselekmény, amelynek során életét vesztette egy sofőr  - nyilatkozta az MTI-nek Dézsi Mihály, a BRFK szóvivője.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.