Ki tehet a dugókról?

A BRFK hónapok eredménytelenül sürgeti a most érvényes közlekedési rend felülvizsgálatát a neuralgikus pontjain, az építkezésekre jó részéről a sajtóból, vagy a civilektől értesül. Véleményét egyre ritkábban kéri ki a főváros, de amikor igen, általában akkor sem veszi figyelembe. A rendőrség fenntartásait hangoztatja az úttest közepén vezetett buszsávok miatt, ahogy a Szerencs utcai kereszteződés megadugói miatt is, és régóta kéri az Árpád híd pesti hídfőjénél kialakított, szerinte rossz forgalmi rend felülvizsgálatát is - mindhiába.

A BRFK még egy szimpla szakmai egyeztetésre is hiába hívta a Főpolgármesteri Hivatal illetékeseit - olvashatták lapunkban pénteken.

A városháza utóbb közölte: a főpolgármester kérte és továbbra is kéri a BRFK és a rendőrfőkapitány közreműködését is. A tervezők az összes, nagyobb korlátozással járó munkatervet kötelesek egyeztetni a BRFK-val, de sok olyan felújítás is van, ahol külön értekezletet is tartanak a szakemberek; ezekre a rendőrség munkatársai is hivatalosak. Ráadásul minden munkakezdési hozzájárulási engedélyből hivatalból kap a BRFK, amely eddig nem jelezte, hogy aggályai volnának. A Szerencs utcai problémát az út kiszélesítésével és egy felüljáró megépítésével oldhatnák meg, de a főváros erre csak saját forrásból nem képes. Az Árpád hídi forgalmi rendről nem a városháza, hanem a Közlekedési Felügyelet döntött és egyetlen fél, így a BRFK sem fellebbezett. A mostani forgalmi renden tehát nem változtatnak. A főváros szerint a középen vezetett buszsávokban jobban tudnak a buszok haladni, mivel az autósok ritkábban hajtanak be ezekbe, mint az utak szélén lévő buszsávokba. Az jelzett megbeszélésre a hivatal munkatársa meghívót nem kapott, a közlekedési ügyosztály vezetőjét csak egy órával az esemény előtt hívták, telefonon; ekkor már nem tudta lemondani programját, és mást sem tudott elküldeni az értekezletre.

A városházán tisztában vannak azzal, hogy a munkák helyenként komoly fennakadásokkal járnak. Ezek a felújítások, fejlesztések azonban főleg európai uniós támogatásoknak köszönhetők, ezért a pályázati lehetőségekhez és előírásokhoz igazítva kell megállapítani a határidőket - közölte a városháza sajtóirodája.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.