Sziget-nők: cici fix

Melltartógyárosok, figyelem! Ha jövőre mégsem növesztenek az ingatlanberuházók golfpázsitot a szigeten, és ennek okán a nyugdíjas olajmágnások augusztusban nem a Hajógyári-sziget lankáin húzgálják majd kis ütőkészleteiket, akkor érdemes résen lenni! Hova tovább, az idei Sziget-divatot a szervezők figyelmébe is ajánljuk: ha a tömegek ebben az évben sem tudják nullszaldó fölé tornázni a fesztiválszervezők bevételeit: irány némi zsebpénz-kiegészítésért néhány szponzorgyanús cicifixgyártó mogul.

 

A magukra valamit is adó Sziget-nők ugyanis a korábbi években megszokottnál is zavarba ejtőbben nekivetkőztek. A praktikus előrelátók éves rendes, pálmás-flitteres-horgolt bikinijükben lejtenek, a későn ébredők leharcolt és hamar beporosodó sportmelltartóikba, vagy kinőtt kosarú – madeinchina – csipketákolmányaikba bujtatják huncut idomaikat. Az alkalmi darabok többnyire csak este kerülnek elő a sátrak cipzáras trezorjaiból: a bársony-, csipke- és tüllhulladékból fércelt „ótkutűr” kiszerelés legfőbb jellemzője a háromszög fazon és a minimálméret.

A bátortalanabbak a tévébemondó nők mintájára csak a felsőrész kidolgozására koncentrálnak, alulra jöhet akár a melegítőnaci is, a merészebbek egészen tangáig csupaszodnak, ők pedig a hőháztartás kiegyensúlyozására a szőrös bundacsizmára esküsznek.

A Sziget idei divatkörképe máskülönben kevésbé izgalmas, mint azt a korábbi években megszokhattuk. A fesztivál alapítása után pár évvel kialakult, extrém trendpanoptikum ideje némileg lejárt. Egyre ritkábbak a néha kifejezetten forgalomkorlátozó, óriási ruhaköltemények, a többség egy gimnáziumi osztálykirándulás kényelmi szempontok alapján összemazsolázott, uniszex és vérpraktikus holmijaiban: játszópólóban, pizsama és mackónaci frigyéből született pamutgatyában és tornacipőben grasszál.

Az I love bundás kenyér vagy az I love pacalpörkölt típusú, mérsékelten szellemes trikók még mindig tartják magukat, illetve „örökzöld” viselet a  nap aktuális koncertjéhez igazított turnépóló – Iron Maiden, R.E.M. vagy mondjuk Sex Pistols felirattal.

Néhány leharcolt cure-os mellett mostanában a félfrufrujukról, erős, fekete sminkjükről, csíkos-pöttyös pólóikról meszsziről felismerhető emósok jelentik a legmasszívabb divatkasztot, és persze még mindig előbukkannak bokorból, szelektív hulladékgyűjtők árnyékából a korábbi szigetek szivárványszín tarajos sztárjai, a punkok. Egyre több azonban a megúszós szalonpunk, aki csak estére küldi meg ragacscsal a fáradt hajtincseket, a másnapi munkakezdésre már illendően, fül mögé konyulhat a kiöblített hajkorona. És itt jöhet a kissé öreges közhelysóhajtás: már semmi sem a régi! A szelídülés szele a punkbandákat is elérte ugyanis. Egyikük például hat darab 50 literes műanyag zsákkal bélelt kukát, két felmosóvödröt és négy gumipartvist kért extraként a backstage-be.

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.