Bush dönt Marion Jones kegyelmi kérvényéről

Az Egyesült Államok Atlétikai Szövetsége arra kéri George W. Bush amerikai elnököt, hogy ne adjon kegyelmet a márciusban bebörtönzött Marion Jonesnak. A hamis tanúzás, csekkhamisítás és tiltott szerekkel való visszaélés miatt elítélt sprinter egy texasi büntetés-végrehajtási intézetben tölti hat hónapos szabadságvesztését.

"Ha csökkentenék a büntetését vagy kegyelmet kapna, az nagyon rossz üzenet lenne a fiatalok felé. Azt sugallná, hogy lehet csalni és meg is lehet úszni" - mondta Doug Logan, a helyi szövetség elnöke.

Jonest januárban ítélték el, de korábban a sport berkein belül már megbüntették: megfosztották olimpiai és világbajnoki érmeitől, ezen kívül eltiltották az ötkarikás játékoktól. A 32 éves futó tavaly október 5-én vallotta be, hogy - bár tudtán kívül - 1999-től két éven át doppingszereket használt. A sydneyi olimpián, valamint a 2001-es vb-n is remeklő klasszis - aki soha nem bukott meg a doppingvizsgálatokon - a vallomással egy időben közölte, hogy visszavonul.

Az amerikai sztár Sydneyben megnyerte a 100 és 200 m-t, valamint a 4x400-as váltót, bronzérmes lett 4x100-as stafétával, valamint távolugrásban. Az edmontoni világbajnokságon második lett 100-on, és megnyerte a 200-at.

(MTI/APA)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.