Gyermektábor a szenvedélybetegségek megelőzésére Békésben

Harminchárom általános iskolás gyermek nyaral a Békés megyei Dobozon egy ifjúsági táborban, hogy megtanuljanak ellenállni a drog, az alkohol és a dohányzás szenvedélyének - mondta az MTI-nek a tábor vezetője pénteken.

A Békés Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány által, a Fekete- és a Fehér-Körös összefolyásánál lévő Szanazug üdülőtelepen működtetett tábor céljáról szólva Máhler Hajnalka elmondta: elsősorban a megelőzésre helyezik a hangsúlyt, és a szabadidős programokat olyan személyiségfejlesztő játékokkal egészítik ki, amelyek segítségével a gyermekek képesek nemet mondani a kortárscsoporttól érkező nyomásra.

A békéscsabai Táltos Alapítvány által szervezett, több mint 10 éves hagyományokkal rendelkező egyhetes táborban arra ösztönzik a gyermekeket, hogy a szabadidejüket legyenek képesek értelmesen eltölteni. Mint fogalmazott, a serdülőkorban különösen veszélyeztettek a gyermekek. A táborban azonban éppen a kortárscsoportok segítségével úgy fejlesztik a gyermekek személyiségét, hogy nyugodtan és meggondoltan tudják önmagukat vállalni, ismerjék fel a veszélyeket, törekedjenek a biztonságra és oldják meg konfliktusaikat

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.