Kokain a plüssmaciban

Továbbra sem tudható, hová vagy kinek szállította volna a Szentendrei Rendőrkapitányság pismányi körzeti megbízottja az autópályán egy váratlan pénzügyőrségi ellenőrzés során megtalált fél kiló, nagy tisztaságú kokaint.

Egyelőre az ügyészség és a rendőrség is hallgat. Kollégái döbbenten álltak az eset előtt. A szentendrei rendőrkapitányságon szolgálatban és magánemberként is segítőkész, "nagy hivatástudattal dolgozó" emberként jellemezték a 40 éves zászlóst, aki tizenegy éve lett hivatásos rendőr.

Vasárnap délután az M1-es autópályán Hegyeshalom közelében állították ki ellenőrzésre a vám- és pénzügyőrség járőrei a rendőr autóját. Elkérték az iratait, ő a rendőrigazolványát is átadta. Nem hatotta meg vele a járőröket. A pénzügyőröknek ugyanis szemet szúrt, hogy mennyire ideges, és átkutatták az autóját.

"Hatalmas, kissé mesterkélt rendetlenség volt a csomagtartóban", mondták később. És egy plüssmaci. Mivel a rendőr egyedül utazott, magától adódott a kérdés: kié a maci? A rendőr még idegesebb lett.

Percekkel később fél kiló, igen nagy tisztaságú kokain került elő a maci gyomrából. Majd az autó ajtókárpitja mögül előkerült egy pisztoly is, amelynek gondosan kiköszörülték a sorozatszámát, és csiszolási nyomok látszottak a csövén. Hozzáértők szerint ezek a nyomok arra utaltak, hogy a fegyvert valahol már használták valamilyen bűncselekmény elkövetésére. (Találtak nála egy másik pisztolyt is, annak tartására azonban volt engedélye.)

Parancsnoka azonnal Győrbe utazott, és "kirúgta" a drogfutárnak állt zászlóst, aki - úgy tudjuk - a hatóságokkal nem túl közlékeny. Sem a közel kilencmillió forint értékű drog, sem az alvilági körökben több tízezer forintot érő sorozatszám nélküli fegyver megrendelőjéről nem árult el semmit.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.