Újabb harminc príma

Csoóri Sándor, Halász Judit, Koncz Zsuzsa és az MKB Veszprém Kézilabda Klub is szerepel az idei Prima Primissima-jelöltek között. A díjat hatodszor adják majd át decemberben a Művészetek Palotájában.

Közel négyszáz jelölt közül választották ki az idei harminc prímát - tudtuk meg Csányi Sándortól, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnökétől a tegnapi sajtótájékoztatón. A díjakat ezúttal is tíz kategóriában - irodalom, színház és filmművészet, képzőművészet, tudomány, oktatás és köznevelés, építészet és építőművészet, sajtó, népművészet és köznevelés, zeneművészet, valamint sport - ítélik oda a területenként kiválasztott 3-3 príma egyikének.

A jelölteket bemutató reklámkampány októberben indul. Az eredményhirdetésre december 5-én kerül sor a Művészetek Palotájában. A győztesek, azon kívül, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúrában készült, Schrammel Imre tervezte "Kincsem-szobrot" is hazavihetik, 50 000 euró díjazásban, a többiek 10 000 euró pénzjutalomban részesülnek.

Csányi Sándor elmondta: több társalapító (a TriGranit Fejlesztési Zrt., Peter Munk, Nathanial Rotschild és Schaeffer Erwin) is csatlakozott a tavaly indult Junior Prima kezdeményezéshez, így immár második alkalommal adják át fiatal tehetségeknek a 7000 euróval járó díjat.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.