Újraéled a Danuvia

A Pannónia után a Danuvia motorkerékpárt is feltámasztják hazai vállalkozók, akik hamarosan bemutatják sorozatgyártású modellt. A hagyományokban gazdag márkanév része a magyar ipar- és technikatörténetnek. Sorozatgyártásának csúcspontján, a hatvanas években napi száz motor, összesen 157 ezer készült. A KGST piacain kívül a Danuviákat White jelzéssel Angliában, Kanadában és az Egyesült Államokban is értékesítették. Használták munkára, és versenyeztek is vele. Krossz- változata nemzetközi bajnokságot nyert.

A fejlesztő Danuvia Motor Craft Kft.-t rendelkezik a gyártáshoz és forgalmazáshoz szükséges márkanévvel és jogokkal, több gyártóval megállapodott V2-es, és soros négyhengeres, valamint egyhengeres motorok beszállítására, így sikerült a legkorszerűbb blokkokat beszerezni. Kifejlesztették a motorkerékpár teljesítményéhez igazodó fékrendszert, kész a váz és a motorkerékpár karakterisztikájához legmegfelelőbb futómű, mely tartalmazza a piacon fellelhető minőségi első és hátsó rugózó elemeket, valamint a saját fejlesztésű lengővillát.

Elkészült a saját tervezésű kipufogórendszer, mely katalizátorral felszerelt, így teljesíti a környezetvédelmi előírásokat, ami feltétele a sorozatgyártásnak. Ezzel párhuzamosan a cég kifejlesztett egy kizárólag versenycélokra alkalmas, teljesítményfokozó rendszert is. (B. J.)

Divatos ruhába öltöztették a jövő Danuvia motorkerékpárját
Divatos ruhába öltöztették a jövő Danuvia motorkerékpárját
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.