Kopiás Attila Steve két hete éhségsztrájkol - videóinterjú

Kopiás Attila Steve két hete nem eszik. Az akciójával arra akarja felhívni a figyelmet, hogy az Egyesült Államok rakétavédelmi támaszpontokat létesít Európában anélkül, hogy ehhez felhatalmazása lenne a választóktól, illetve az Európai Parlamenttől. De eddig Steve-nek nem sikerült a közfigyelmet magára irányítania.


Tekintse meg infografikánkat a rakétapajzsról>>>>

Kopiás Attila Steve hivatását tekintve programozó ugyan, de az élete nagy részében a Humanista Mozgalomban aktivista. A Nemzetközi Humanista Mozgalom világszerte rendelkezik kisebb-nagyobb csoportokkal. Ezek erőszakmentes eszközökkel akarnak elérni egy etikusabb alapokra helyezkedő társadalmi berendezkedést. Magyarországon például a Humanista Mozgalom szervezi minden évben a Békejel demonstrációt.

A csehországi éhségsztrájkolók is humanisták voltak. Az a két fiatalember, akik egy prágai utcára nyíló üzlethelyiségben huszonegy napon át követelték, hogy legyen népszavazás a Csehországba tervezett amerikai rakétabázisról.

A kormány rábólintott az amerikai bázisra, és nem akarja a népszavazást, ami nem csoda, hiszen a nép hetven százaléka ellenzi a bázisokat.

Mire a két cseh srác leállt az éhségsztrájkkal, sok követőjük akadt, akik folytatják az éhezést. Többek között Kopiás Attila Budapesten. De egyelőre ez az akció nem tudta elérni a nép ingerküszöbét, és követők sem bukkantak fel.

- Nagyjából húsz ország vesz részt a tiltakozási hullámban, amely Csehországból indult -, mondja az alábbi, másfél perces interjúban Kopiás Attila Steve:



Az Ifjú Humanisták elnevezésű szervezet, amelynek Kopiás Attila Steve is a tagja, azt szeretné, ha a kontinensre telepítendő csillagháborús rendszer ügyében állást foglalnának az Európai Parlament képviselői. Ennek érdekében a felkeresték a magyarországi EP képviselőket, de eddig csak egy képviselő titkársága reagált. Körülbelül azt, hogy megvizsgálják a kérdést.

Nehéz lenne azt gondolni, hogy a többség közömbös lenne az ügy iránt. Persze lehet, hogy azok. De az sem zárható ki, hogy azért nem kelt feltűnést Steve igyekezete Magyarországon, mert a többség úgy gondolja, hogy helyes, épüljenek meg az amerikai támaszpontok.

De van még egy magyarázat a közönyre, ami Steve-et körülveszi. Talán azt gondolják sokan, hogy hiába éhségsztrájkol Steve, nem fogja befolyásolni az Európai Parlamentet.

Kópiás Attila Steve
Kópiás Attila Steve
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.