Lomizó tűzoltók Vasban

A Vas megyei Táplánszentkereszt önkéntes tűzoltói vasgyűjtésbe kezdtek: olyan gépkocsit szeretnének venni, amelybe befér a raj, és szállítani tudják vele motorfecskendőjüket is.

A 2520 lelkes település önkéntes tűzoltóinak parancsnoka, Tancsics József elmondta: eddig úgy tudtak szükség esetén a helyszínekre vonulni, hogy a másfél tonnás utánfutóval szállítható fecskendőt egy önkormányzati traktor vontatta. A traktor kiöregedett, új vontatóra nincs pénzük.

A tavalyi lomtalanításkor gondolt arra Tancsics József: ne idegenek húzzanak hasznot a kidobott, de még értékesíthető anyagokból, hanem ők. Eddig nyolc-tíz tonna vashulladékot gyűjtöttek össze, ezért a MÉH-telepen várhatóan 400 ezer forintot kapnak. A tűzoltóparancsnok megjegyezte: egy használt Ford Tranzit körülbelül másfél millióba kerülhet, reményeik szerint összejön a pénz.

Megtudtuk: az önkéntes tűzoltó egyesület nemrég 750 ezer forintos támogatást kapott a helyi önkormányzattól. A még hiányzó pénz összegyűjtésére jótékonysági estet is rendeznek. Így összejöhet a gépkocsi ára, fogalmazott a tűzoltóparancsnok.

Családi Anita, a település jegyzője azt mondta: örül az önkéntes lánglovagok találékonyságának, mert az sokat segít abban, hogy biztonságosabbá váljon a falu.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.