Berki Krisztián Európa-bajnok - "ott lenne a helye Pekingben"


Berki Krisztián megvédte Európa-bajnoki címét lólengésben a férfitornászok lausanne-i kontinensviadalán. A magyar versenyző 16.025 ponttal, ezen a szinten hatalmasnak számító négy tizednyi előnnyel végzett az élen a horvát Filip Ude, és 0.475 ezreddel a szintén horvát Robert Seligman előtt.


A 23 éves Berki szépen kivitelezett gyakorlattal rukkolt elő, s a helyszíni beszámoló szerint ragyogó kivitelben adta elő új elemét is, sikerével pedig harmadik kontinenselsőségét ünnepelhette. Rajta kívül eddig két magyarnak sikerült a triplázás lovon: korábban Magyar Zoltán és Guczoghy György nyert háromszor is Eb-aranyat ezen a szeren.

"Őszintén szólva teljes eksztázisban igyekeztem kiélvezni győzelmem hangulatát még az eredményhirdetés alatt is. Ez a harmadik Európa-bajnoki aranyam, és ez minden mást feledtet velem" - mondta örömittasan Berki Krisztián.

"Ez a kontinensgyőzelem is azt jelzi, hogy Berkinek ott lett volna a helye a pekingi olimpián" - nyilatkozta Altorjai Sándor, a magyar sportági szövetség főtitkára.

eredmények:

lólengés, Európa-bajnok:

------------------------    Berki Krisztián 16.025 pont 2. Filip Ude (Horvátország) 15.625 3. Robert Seligman (Horvátország) 15.550

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.