Fidesz: az egri elnök marad

Nem kell elhagynia a Fideszt a párt egri elnökének - a városi szervezet pénteki döntéséről  az egri szervezet alelnöke tájékoztatott.

Magyar István kizárását azt követően kezdeményezte a helyi pártszervezet két tagja, hogy a politikus résztulajdonában álló cég a hevesi önkormányzat pályázata alapján átvette a település rendelőintézetének működtetését - közölte Szeleczki János.

A pártszervezet elnöksége a kezdeményezést az alapszabálynak megfelelően a tagság elé terjesztette, ám az ülésen szavazó 98 párttag közül 92-en elutasították a kizárási indítványt. Csupán egy tag támogatta Magyar István kizárását, öten pedig tartózkodtak - közölte Szeleczki János.

A politikus kizárásának lehetősége még a márciusi népszavazást megelőzően vetődött fel, azt követően, hogy az orvosként dolgozó városi pártelnök résztulajdonában álló Agria Ügyelet Kft. átvette a hevesi rendelőintézet működtetését, a fideszes vezetésű városi önkormányzat által kiírt pályázat alapján.

Az ügylet azért vált politikai kérdéssé, mert a Fidesz eközben hevesen tiltakozott amiatt, hogy a szocialista vezetésű Heves Megyei Önkormányzat pályázatot írt ki az egri kórház működtetésére. A pályázat eredménye alapján a HospInvest Zrt. működtetheti a következő 20 évben az egri egészségügyi intézményt. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.