K. O. a diszkriminációnak, avagy rendőr-roma ökölvívó-mérkőzések Miskolcon

Rendőrök és romák bokszolnak majd a ringben május 16-án Miskolcon, a Rendészeti Szakközépiskolában; a rendezvény célja a tolerancia erősítése, illetve a romákat és rendőröket érintő előítéleten alapuló negatív kép csökkentése.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei cigány kisebbségi területi kisebbségi önkormányzat közösen szervezi a különleges sportrendezvényt.

Vereckei Csaba megyei rendőr-főkapitány az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján azt mondta: szándékuk az, hogy a közös ökölvívó mérkőzés keretében mindenki megtapasztalja, ezek a versenyzők - rendőrök és romák - előítélet- és indulatmentesen küzdenek majd. Az esemény a sportról, a sportszerűségről szól. Borsod megye példát szeretne mutatni ezzel az akcióval - fűzte hozzá.

Arról is beszámolt, hogy az ökölvívók fegyelmezett emberek, hiszen megtanulták, minden mozdulatuknak súlya van. Épp ezért választották ezt a sportágat. A tervek szerint a május 16-án délelőtt kezdődő mérkőzések alkalmával hét páros küzdhet a ringben.

Utolsóként lép a szorítóba Isaszegi Róbert tizennégyszeres magyar bajnok, olimpiai bronzérmes, aki Kállai Zoltán rendőr törzszászlóssal - magyar bajnok (2001.), IBS kisvilágbajnok, UBC Interkontinentális Bajnok - mérheti össze tudását és erejét.

A mérkőzések szünetében látványos bemutatók szórakoztatják majd a közönséget. A sajtótájékoztató részeként a megyei rendőr-főkapitányság és a cigány kisebbségi területi kisebbségi önkormányzat együttműködési megállapodást írtak alá, amelynek célja a rendőrség és a cigányság közötti konfliktus- és előítélet-mentes viszony megteremtése, valamint a párbeszéd javítása.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.