Utolsó előtti pillanat, hogy jegyet vegyél az Angyalfa-gálaestre

Aki még nem vett jegyet az Uránia Filmszínházban megrendezésre kerülő Angyalfa koncertre, az a mai és a holnapi napon még megteheti. Mint arról korábban beszámoltunk, az Angyalfa Alapítvány április 17-én Szabadságot a gyermekeknek címmel jótékonysági gálaestet rendez, melynek bevételét a „börtönárvák” megsegítésére szánja.

Az érintettek nincsenek kevesen: Magyarországon egy időben 40-50 ezer gyermeknek a szülei töltik szabadság-vesztésüket különböző büntetés-végrehajtási intézményekben. Az egyedül maradó szülő, a nagyszülők vagy a rokonok által nevelt gyerekek többsége a korábbinál rosszabb anyagi körülmények közé kerül, sokuknak nemcsak a családi nyaralások maradnak el - ha egyáltalán volt részük benne valaha -, de az iskolai vagy egyéb táborokra sem jut ezután pénz.

Kadlecsik Zoltán az Angyalfa Alapítvány kuratóriumi elnöke lapunknak elmondta: a legtöbb résztvevő még sohasem járt táborban, a tavalyi gyenesdiási összejövetelünkön kiderült: a gyerekek többsége soha nem látta még a Balatont.

A civil szervezet most nagy fába vágta a fejszét. Állandó táborhelyre gyűjtenek, ahol az eddig üdültetett 30-40 gyerek helyett, most 400-500 gyermeket istápolhatnak majd. Ezért rendezik meg jótékonysági gálaestjüket, ahova minden érdeklődőt és segíteni tudó, jó szándékú embert szívesen elvárnak.

Az adakozók abban is segítséget nyújthatnak, hogy az Uránia Nemzeti Filmszínházban megvásárolt belépőjegyet a pénztárban hagyva és azt felajánlva, biztosítják egy-egy „börtönárva” személyes részvételét a koncerten. 

„Jelképesen minden jegy egy-egy téglát jelent; az öt és tízezer forintos belépőjegyek megvásárlása nagyon sokat segít a majdani ingatlan megvásárlásában” – mondta a NOL-nak Kadlecsik Zoltán.

Az alapítványi gálaestet április 17-én 19 órai kezdettel az Uránia Nemzeti Filmszínházban rendezik. Az estet támogató szponzorok nagyobb összegekkel, a tízezer forintos belépődíjat megvásárló magánszemélyek pedig egyéni hozzájárulásukkal segíthetik a ház megvételét. Jegyeket elővételben a helyszínen vásárolhatnak vagy a www.jegymester.hu rendelhetnek a támogatók.


A gálaesten a fellépők között ott lesz: Palya Bea, Jordán Tamás, Csernus Mariann, továbbá a Muzsikás, a Kaláka, a Vujicsics együttes és a Fonó Zenekar.

Korábban megjelent cikkünkben a felkérésről Palya Bea énekes így nyilatkozott: - Az elmúlt hónapokban számos személyes találkozást élhettem meg hátrányos helyzetű fiatalokkal, gyerekekkel. Úgy érzem, mélyebb és szebb lett az életem ezektől a találkozásoktól, amelyek arra tanítottak, hogy mindannyian ugyanazt a dolgot akarjuk: szeretni és szeretve lenni. Az Angyalfa gyermekeinek a szülők ideiglenes elvesztése miatt ebből óhatatlanul kevesebb jut. Aki segít nekik, valójában szeretetet ad.

A rendezvény plakátja
A rendezvény plakátja
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.